6 Laman Web Buat Duit Dengan Video

buat duit dengan video

Buat Duit Dengan Video

Macam mana nak buat duit dengan video. Terdapat laman web yang akan membayar anda untuk perkara-perkara yang anda lakukan setiap hari. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai bakat, seperti membuat video, maka anda harus tahu tentang platform yang betul dari mana anda boleh mendapatkan hasil dalam bentuk duit.

Walau bagaimanapun, sukar untuk menentukan platform yang tepat untuk menjana pendapatan yang layak dalam pertukaran untuk usaha membuat video anda. Kebanyakan laman web menawarkan peratusan kecil keuntungan, oleh itu pendapatan anda mungkin tidak mencukupi jika anda seorang pembuat video yang serius. Selain itu, sesetengah laman web tidak mempunyai marketing yang betul kepada video anda, sehingga menyebabkan tontonan pandangan yang tidak memuaskan.

Kali ini kami telah menyenaraikan beberapa rangkaian video terbaik untuk pencipta video. Anda perlu mengkaji lebih baca tentang mereka dan tentukan yang terbaik untuk anda dan anda boleh buat duit dengan video anda.

 

 

Dailymotion
Bahagian keuntungan: 70% | Pembayaran minimum: $ 100 | Daftar | Maklumat lanjut

 

buat-duit-dengan-video-dailymotion-buat-videos

Anda boleh buat duit dengan video melalui Dailymotion. Program di dalam video Dailymotion menghasilkan pendapatan apabila setiap kali iklan diletakkan dalam video anda. Ia menyokong iklan video dalam aliran untuk menjana pendapatan maksimum dan membantu anda menarik ramai pengunjung / penonton anda dengan memaparkan kandungan iklan yang berkaitan. Apa yang perlu anda lakukan ialah memuat naik video berkualiti dan berkongsinya untuk mencapai tontonan yang lebih besar dan mendapat keuntungan maksimum.

Sebaik sahaja anda mendayakan program pengewangannya, anda akan secara automatik memulakan penghasilan (sama seperti Program Rakan Kongsi YouTube). Dailymotion memaparkan iklan dalam beberapa format yang nampaknya sesuai untuk saluran anda dan video. Selain menunjukkan iklan, Dailymotion juga membolehkan anda menyewa video anda apabila diminta atau secara langganan.

Untuk mula generate income, anda perlu membuat senarai harga untuk video atau saluran anda, dan kemudian anda boleh menawarkan kandungan anda dalam skema ini. Tidak seperti YouTube, anda boleh menamakan video anda dengan logo anda. Lebih-lebih lagi, anda boleh menyemak analisis viewer dan pendapatan terperinci dalam akaun anda. Dan anda boleh keluarkan pendapatan anda yang dihasilkan melalui Payoneer atau PayPal.

Syarat kelayakan
Anda mesti memuat naik video asal anda sendiri

Lihat Juga :   Guna Brave Browser untuk Mendapatkan Cryptocurrency Percuma

 

Vimeo On Demand (Vimeo)

Bahagian keuntungan: 90% | Pembayaran minimum: Tidak tersedia | Daftar | | Maklumat lanjut

buat duit dengan video vimeo

Anda boleh buat duit dengan video dengan Vimeo. Dengan platform Vimeo On Demand, anda boleh menjual video anda secara langsung kepada peminat anda, menawarkan mereka pilihan untuk menyewa, membeli atau melanggan video anda pada kos yang berpatutan. Video anda boleh dijual kepada seluruh dunia atau penonton serantau yang disasarkan – merentas platform desktop dan mudah alih. Anda juga boleh mempromosikan mereka menggunakan media sosial, e-mel, dan surat berita.

Laman video boleh disesuaikan, dan anda boleh menambah caption dan sarikata pada video. Dan bahagian yang terbaik adalah, anda juga boleh menunjukkan hasil kerja anda dengan menggunakan poster yang menarik. Selain semua ini, anda boleh melihat statistik jualan, bilangan video yang telah ditengok, dan banyak lagi.

Pendapatan yang dihasilkan melalui video anda dipindahkan kepada anda menggunakan PayPal. Harga video bergantung sepenuhnya kepada anda, dan juga, anda boleh mempertimbangkan harga istimewa (diskaun) untuk pembeli. Tambahan pula, laman web ini menyokong banyak pilihan mata wang untuk memudahkan pembayaran.

Keperluan kelayakan
Anda mesti menyertai Vimeo PRO (kos $ 17 / bulan ditebus setiap tahun).
Anda mesti mempunyai hak cipta video.

 

Twitter Amplify

Bahagian keuntungan: Tidak tersedia | Pembayaran minimum: $ 100 | Daftar | | Maklumat lanjut

 

twitter amplify buat duit dengan video

Twitter membantu anda memperoleh pendapatan dari video dengan iklan pra-roll dan keupayaan untuk mendapatkan wang dari kandungan video dalam pelbagai cara. Program Penerbit Amplify yang indah membolehkan anda mendapat wang dari tweet anda termasuk video dan mendapat sebahagian daripada hasil yang diperolehi. 

Twitter memberi kelonggaran dalam program ini supaya anda boleh memilih atau opt-out pada bila-bila masa. Anda juga boleh menetapkan monitize untuk semua tweet / video atau tweet ikut serta dengan tweet. Setelah diterima program, anda akan mendapat e-mel pengesahan dari pasukan.

Setelah anda menjadi sebahagian daripada Twitter Amplify, anda akan melihat tab monitize dalam Media Studio. Pendapatan anda akan dipaparkan dalam tab analisis, dan pembayaran akan dibuat selepas 2 bulan melalui deposit langsung / ACH atau PayPal.

Keperluan kelayakan
Anda mesti berumur 18+ tahun.
Akaun Twitter anda sepatutnya berada dalam kedudukan yang baik.

 

Lihat Juga :   5 Perkhidmatan dan Apps Untuk Extra Income

Facebook Ad Breaks

Bahagian keuntungan: Tidak tersedia | Pembayaran minimum: $ 100 | Daftar: Tidak tersedia | Maklumat lanjut

buat-duit-dengan-video-facebook-adbreaks

Facebook menawarkan Iklan untuk membantu anda mendapatkan wang dari siaran langsung. Ciri ini membolehkan anda untuk berehat di antara video langsung anda dan menjalankan iklan ringkas. Dan untuk mengambil rehat, anda akan mendapat bahagian pendapatan iklan. Program Pemecahan Iklan kini dalam fasa beta, dan untuk layak untuk ini, anda akan memerlukan sekurang-kurangnya 2000 pengikut.

Sebaik sahaja anda layak untuk program ini, anda boleh memletak Iklan pada break/rehat semasa siaran langsung. Siaran langsung harus dijalankan selama sekurang-kurangnya 4 minit dan ia harus mempunyai sekurang-kurangnya 300 penonton bagi anda untuk membuat pendapatan daripada itu. Jika penyiaran anda layak, anda akan menerima pemberitahuan Pecahan Iklan dengan ikon dolar.

Untuk manfaat yang lebih besar, anda boleh mengambil rehat secara langsung setiap 5 minit selepas rehat pertama anda. Semasa rehat, penonton akan melihat iklan dalam strim sehingga 15 saat. Apabila iklan selesai, penonton boleh meneruskan menonton video.

Anda boleh menyemak pendapatan dari halaman di bawah Tetapan. Dan pembayaran akan dipindahkan ke akaun PayPal atau bank anda.

Keperluan kelayakan
Anda mesti mempunyai pengikut Facebook 2k +.
Siaran langsung mesti dijalankan selama 4 minit.
Siaran langsung mesti mempunyai 300+ penonton.

 

Amazon Video Direct

Bahagian keuntungan: Bergantung pada program royalti | Pembayaran minimum: $ 100 | Daftar | | Maklumat lanjut

buat-duit-dengan-video-amazon-direct

Ia menawarkan anda kelonggaran untuk mendapatkan royalti berdasarkan jam yang disiarkan oleh ahli Amazon Prime. Program ini menyokong resolusi video sehingga 1080p Full HD dan menjadikan tajuk anda tersedia di Amazon Video. Dari perkhidmatan ini, pengguna boleh menstrim dan menonton video anda dalam talian, atau menyewa atau membeli video, dan anda mendapat bahagian keuntungan.

Untuk menyediakan akaun Amazon Video Direct anda, anda perlu memautkan akaun Amazon anda dengan program ini, dan kemudian buat profil syarikat anda. Anda boleh menyiarkan video yang dimilikinya, dan semak statistik streaming, metrik langganan dan hasil dari papan pemuka anda. Juga, anda dapat melihat hasil pendapatan dan sejarah pembayaran dari akaun anda.

Video Langsung Amazon membolehkan anda mempromosikan tajuk video anda di AS dan beberapa lokasi lain. Anda boleh memilih satu atau gabungan program royalti untuk bahagian hasil – dari sewa dan pembelian ke langganan bulanan dan tera iklan. Pembayaran dilakukan terus ke akaun bank anda melalui pemindahan kawat atau pemindahan dana elektronik.

Lihat Juga :   Pengguna Celcom kini boleh menikmati panggilan suara yang lebih jelas dengan VoLTE

Keperluan kelayakan
Anda mesti memuat naik video yang anda miliki.
Anda mesti tinggal di negara di mana Amazon menyokong pembayaran elektronik.

 

 

Youtube
Bahagian keuntungan: 68% | Pembayaran minimum: $ 100 | Daftar | | Maklumat lanjut

buat-duit-dengan-video-youtube

YouTube menerima mana-mana saluran untuk pengewangan selepas ia melintasi 10,000 paparan. Mudah untuk mula mendapat pendapatan dengan YouTube – anda hanya boleh memohon Program Rakannya jika saluran anda memenuhi kelayakan. Menariknya, YouTube juga menyediakan petua dari pencipta atas untuk membantu anda membina khalayak anda dan mengembangkan pandangan yang cukup untuk pengewangan.

Setelah saluran anda mencapai paparan 10k, anda perlu meminta ulasan, yang biasanya selesai dalam masa seminggu. Setelah memohon untuk Program Rakannya, daftarlah untuk AdSense dan sediakan pilihan pengewangan anda. Kemudian selepas itu, video anda akan memaparkan iklan dan mendapatkan wang anda, yang boleh anda semak terus dalam akaun AdSense anda.

Jika saya bercakap tentang kemungkinan pendapatan, pendapatan anda bergantung pada beberapa faktor seperti jenis iklan yang muncul di sebelah video anda dan harga mereka. Satu lagi perkara yang mengagumkan ialah anda boleh melihat analisis saluran anda, pelanggan, dan banyak lagi dari akaun anda. Sila ambil perhatian dan ingat untuk memuat naik video hanya jika anda memiliki hak penggunaan komersial mereka.

Syarat kelayakan
Saluran anda sepatutnya mempunyai paparan 10k +.
Anda memiliki hak penggunaan komersil video yang dimuat naik.

 

Sedia untuk buat duit dengan video?

Jika anda benar-benar mencari tempat yang berkesan untuk buat duit dengan video anda, maka cuba di halaman web di atas. Saya akan mencadangkan untuk mencuba beberapa tapak berdasarkan kandungan, otoriti dan trafik laman web anda, dan bahagian keuntungannya, dan mencari yang terbaik untuk anda.

Dan jangan lupa untuk memberi tumpuan kepada kualiti video anda dan kandungannya – “kandungan adalah raja” Ini juga kerana video yang lebih unik dan berkualiti yang anda muat naik, lebih banyak viewer dan subscriber yang anda akan terima.

Lihat : 8 Apps Di mana Anda Dibayar Untuk Berjalan

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

error: Content is protected !!