AirAsia melancarkan Kempen Tempat Duduk PERCUMA* pertamanya pada 2023, dengan 5 juta tempat duduk PERCUMA*.

AirAsia Free Seat

KUALA LUMPUR, 10 Februari 2023 – Sebagai sebahagian daripada komitmen AirAsia untuk mengembangkan industri pelancongan Asean, syarikat penerbangan itu, dengan kerjasama Menteri Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan, YB Dato’ Sri Tiong King Sing, hari ini mengumumkan Promis besar-besaran 5 juta TEMPAT DUDUK PERCUMA* ke lokasi domestik dan antarabangsa yang menarik.

Para tetamu boleh melancong ke Pulau Pinang, Langkawi, Kuching, Sibu, Kota Kinabalu, dan bandar-bandar lain di Malaysia dengan harga serendah RM23, dan ke destinasi asing seperti Bali, Krabi, Jakarta, Macao, Shenzhen, Guangzhou, Phu Quoc, Ho Chi Minh Bandar, Singapura dan lain-lain dengan harga serendah RM60. AirAsia X menawarkan penerbangan ke Gold Coast, Busan, Taipei, Tokyo, dan destinasi lain dengan tiket murah semua-dalam bermula pada RM329* sehala di Ekonomi. Penerbangan dijual hari ini hingga 19 Februari 2023, dengan tarikh perjalanan antara 1 Mac hingga 10 Disember 2023.

Kempen itu juga akan membantu Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan (MOTAC) dalam objektifnya untuk mengukuhkan Malaysia sebagai tarikan pelbagai hala dan pelbagai destinasi dengan memanfaatkan kekuatannya sebagai syarikat penerbangan terbesar dengan rangkaian terluas dan tiket terendah.

“Sektor pelancongan merupakan pemacu ekonomi yang penting bagi Malaysia, menyumbang kira-kira 15% daripada keluaran dalam negara kasar (KDNK) kami, dan sambungan udara adalah tulang belakang sektor pelancongan kami,” kata YB Dato’ Sri Tiong King Sing, Menteri Malaysia. Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan. Kami ingin memuji AirAsia kerana mengambil inisiatif untuk menjelaskan komitmennya untuk memulihkan industri pelancongan dan memainkan peranan penting dalam mencapai objektif ini, kerana kami menyasarkan 15.6 juta ketibaan pelancong dan RM47.6 bilion dalam penerimaan pelancongan menjelang 2023.

“AirAsia telah melakukan tugas yang besar menghubungkan titik-titik dalam Malaysia ke Asean dan seterusnya, dan telah menjadi penting dalam memudahkan kedua-dua ketersambungan nasional dan antarabangsa sepanjang tahun ini, selain menjadi peserta besar dalam mempromosikan industri pelancongan negara,” kata Ketua Pegawai Eksekutif itu. . Kami berhasrat untuk terus bekerjasama dengan semua pihak berkepentingan, khususnya industri penerbangan, untuk meningkatkan pelancongan sambil turut menyediakan ketersambungan, pekerjaan dan kesan limpahan berterusan di seluruh rantaian bekalan.”

Lihat Juga :   Airasia Ride perluas perkhidmatan ke Thailand

AirAsia, yang mempelopori perjalanan kos rendah di Asia, telah membawa kira-kira 800 juta penumpang sepanjang dua dekad yang lalu. Sebelum wabak itu, syarikat penerbangan itu mengangkut lebih 25 juta penumpang ke Malaysia, 40 juta penumpang ke Asean, dan 17 juta penumpang ke Asia Utara.

AirAsia, syarikat penerbangan tambang rendah terbesar di Asia dan syarikat penerbangan keempat terbesar (termasuk syarikat penerbangan perkhidmatan penuh), terus membangunkan rangkaiannya dan mengukuhkan kedudukan pasarannya. Sebagai bahagian terakhir teka-teki, AirAsia Malaysia (AK) akan menyambung semula perkhidmatan ke empat destinasi China: Macao, Shenzhen, Guangzhou dan Kunming. Pada hari Sabtu, syarikat penerbangan itu juga akan mengalu-alukan penerbangan pertama dari Guangzhou, dengan kadar muatan hebat sebanyak 96%.

Insurans Kelewatan Penerbangan* menyediakan pembayaran sekali sahaja sebanyak RM200 jika penerbangan ditangguhkan selama sekurang-kurangnya dua (2) jam dari masa berlepas yang dijadualkan atau mana-mana waktu berlepas baharu. Ia kini PERCUMA untuk semua pelanggan yang menempah tiket mereka antara 10 dan 19 Februari 2023 untuk perjalanan antara 1 Mac 2023 dan 10 Disember 2023. Mulai 20 Februari 2023, insurans boleh diakses untuk pembelian di Apl Super airasia dan laman web pada harga RM10 ( sehala) atau RM14 (pemulangan). AirAsia juga telah bekerjasama secara eksklusif

*Cukai lapangan terbang, yuran MAVCOM, surcaj bahan api, dan yuran lain yang berkaitan tidak termasuk dalam TEMPAT DUDUK PERCUMA. Tertakluk kepada terma dan syarat.

**Tuntutan itu terpakai kepada pelawat yang menerima pemberitahuan kelewatan daripada AirAsia dalam tempoh 24 jam dari masa berlepas yang dijadualkan, seperti yang dinyatakan dalam jadual perjalanan mereka, atau mana-mana masa berlepas baharu. Berdasarkan nombor telefon mudah alih mereka, ahli BigPay akan menerima tuntutan mereka dalam akaun BigPay mereka dalam masa tiga (3) hari bekerja. Pengguna bukan BigPay mesti menyerahkan tuntutan mereka kepada Tune Protect dengan mengikuti pautan ini. Sila lihat terma dan syarat lengkap di sini.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!