Anda boleh menggunakan iPhone anda sebagai controller untuk bermain game di Netflix dalam TV pada masa hadapan

netflix game iphone

Sekiranya anda tidak tahu – ya, Netflix Games adalah satu perkara untuk pengguna mudah alih yang melanggan Netflix. Yang berkata, syarikat itu mungkin sedang mengusahakan sesuatu untuk membolehkan anda bermain Permainan Netflix di TV anda dengan iPhone anda sebagai pengawal, menurut Bloomberg.

Jika anda melihat kod dalam siaran Twitter yang dikongsi oleh Steve Moser, ia berbunyi “Permainan di TV anda memerlukan controller untuk bermain. Adakah anda mahu menggunakan telefon ini sebagai pengawal permainan?”. Ini sememangnya cara intuitif untuk membolehkan pengguna Netflix bermain permainan di skrin besar. Ini bukan kali pertama syarikat mencuba berbuat demikian, kerana Google mempunyainya dengan platform Stadia yang tidak berfungsi beberapa tahun lalu.

Netflix mahu menjadikan permainan boleh dimainkan pada setiap peranti dengan menjadikan iPhone anda sebagai pengawal untuk Netflix yang dijalankan pada TV. Kod tersembunyi dalam apl iOS mereka: “Permainan di TV anda memerlukan pengawal untuk bermain. Adakah anda mahu menggunakan telefon ini sebagai pengawal permainan?” Permainan awan $NFLX tidak lama lagi? https://t.co/ZPl5gyoKkQ pic.twitter.com/ilpSJjcxBG

— Steve Moser (@SteveMoser) 30 Mac 2023
Bagi mereka yang tidak sedar, Netflix Games telah wujud sejak 2021 dan telah mengeluarkan 55 permainan mudah alih sehingga kini. Sesetengahnya ialah permainan mudah alih asli berdasarkan rancangan Netflix seperti Stranger Things, dan yang lain ialah port daripada PC atau permainan konsol dengan permainan seperti Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge, Oxenfree dan banyak lagi.

Lihat Juga :   Netflix Mengumumkan Studio Permainan Video Dalamannya Sendiri

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!