Apakah #XYZBCA Tiktok

guna hashtag #xyzbca dalam tiktok

Hashtags #XYZBCA, #XYCBA dan #XYABC telah popular sejak beberapa bulan kebelakangan ini di TikTok. Tiada siapa yang tahu asal usul dari mana hashtag ini bermula kecuali orang yang menciptanya.

Tiktokers menggunakan hashtag ini dengan harapan dapat memperoleh algoritma TikTok untuk mempromosikan video mereka di halaman For You. Tetapi betulkah ianya berfungsi?

Terdapat khabar angin bahawa TikTok akan meningkatkan video dengan hashtag ini. Video dengan hashtag #XYZBCA telah ditonton lebih dari 1.3B kali dan video dengan hashtag #XYABC lebih dari 773 juta kali, jadi sangat popular di TikTok

Adakah #XYZBCA berfungsi?

Tiktokers menggunakan #XYZBCA, #XYCBA dan #XYABC pada video mereka dalam video mereka dengan harapan mereka akan berakhir di halaman FOR YOU semua orang. Khabar angin mendakwa bahawa menggunakan hashtag ini akan menjadikan video anda sangat popular.

Sebenarnya, Ininya bukanlah mengenai sesuatu hashtag tersebut, tetapi cara algoritma TikTok berfungsi. Menggunakan hashtag mungkin berfungsi kerana algoritma TikTok mempromosikan video yang menggunakan hashtag yang popular dan sedang tren. Oleh kerana #XYZBCA, #XYCBA dan #XYABC adalah hashtag yang popular, penggunaannya akan menjadikan video anda kelihatan popular untuk algoritma. Ini menimbulkan “snowball effect” untuk hashtag ini, jadi bukan bermaksud yang hashtag itu sendiri akan satu perkataan yang ajaib.

Ini serupa dengan cara orang menggunakan hashtag seperti #fyp dan #foryoupage dengan harapan dapat memperoleh populariti videonya.

hashtag tiktok

Kesimpulan untuk #XYZBCA

Sama ada khabar angin mengenai hashtag ini benar atau tidak, tidak ada salahnya mencuba. Oleh itu, gunakan #XYZBCA pada video anda dan lihat adakah hashtag ini dapat meningkatkan video anda. Selamat membuat video TikTok!

Lihat Juga :   Cara Check Balance Digi Prepaid

 

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!