Berikut adalah cara untuk mengaktifkan percubaan Maxis 5G percuma pada kedua-dua pelan Pascabayar dan Prabayar.

maxis 5g

Setelah mendapat kelulusan pemegang saham untuk menandatangani perjanjian akses 5G dengan Digital Nasional Berhad (DNB), Maxis kini secara rasmi menyertai era 5G. Sejak itu, telekom telah memperkenalkan pilihan 5G baharu untuk pelanggan Pascabayar dan Prabayar, tetapi jika anda teragak-agak untuk menukar, Maxis kini menyediakan sambungan 5G percuma selama 30 hari.

Oleh itu, pelanggan boleh menguji 5G tanpa membayar apa-apa tambahan sebelum memilih sama ada mereka mahukan ciri tersebut secara kekal. Apa yang pelanggan perlu lakukan ialah memuat turun sama ada aplikasi Maxis (Apple App Store, Google Play Store, Huawei App Gallery) atau Hotlink (Apple App Store, Google Play Store, Huawei App Gallery) sebelum 15 September 2023, dan kemudian melanggan Pas Akses 5G. Perlu diingat bahawa semua penggunaan 5G akan dikira dalam peruntukan data semasa anda.

Berikut ialah rancangan untuk pelanggan pascabayar yang layak untuk pas Akses 5G:

Pascabayar 30, 40, dan 60 oleh Hotlink
Pascabayar 68, 98, 108, 128, 158, dan 188 oleh Maxis
Bahagian Maxis Pascabayar 48
Ahli Pelan Keluarga Maxis dan Ahli Tambahan 299, 399, dan 499
Di samping itu, anda perlu mengesahkan bahawa tidak ada bil yang tertunggak. Pas Akses 5G boleh diakses untuk semua pelan pelanggan Prabayar Hotlink.

Pengguna pascabayar harus sedar bahawa Pas Akses 5G akan diperbaharui secara automatik pada permulaan kitaran pembayaran berikutnya. Selepas bulan permulaan, anda mesti terus membayar RM10 setiap bulan untuknya.

Pelanggan prabayar tidak perlu risau tentang perkara ini kerana Pas Akses 5G mereka tidak akan memperbaharui sendiri. Mereka boleh mendaftar untuk pas pada kos bulanan yang sama sebanyak RM10 jika mereka ingin terus menggunakan 5G.

Lihat Juga :   Pakej Rahmah : Maxis menyediakan fibre broadband  100Mbps dengan talian pascabayar kurang daripada RM90 sebulan.

Semak Soalan Lazim untuk pelanggan Maxis dan Hotlink Postpaid di sini untuk maklumat lanjut, dan pelanggan Prabayar Hotlink boleh mengakses Soalan Lazim di sini.

Anda mesti mempunyai telefon 5G, pelan yang menyokong 5G, dan berada di dalam zon liputan 5G Digital Nasional Berhad untuk menggunakan 5G.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!