BMW Malaysia: Apple Car Play dan Android Auto kini disertakan sebagai standard untuk kenderaan BMW 2023

BMW Apple Carplay 2023

Kenderaan BMW menawarkan pengalaman sambungan yang komprehensif dengan sokongan untuk Android Auto wireless dan Apple Car Play pada barisan kenderaan terbarunya. Pemilik BMW di Malaysia sebelum ini perlu membayar yuran pengaktifan sekali sahaja sebanyak RM1,299 untuk membuka kunci Apple CarPlay. Itu akhirnya berubah dengan kenderaan BMW baharu yang dibeli mulai tahun ini.

Integrasi Telefon Pintar BMW dan Pakej Bersambung kini disertakan sebagai standard
BMW Malaysia berkata ia terus memberikan nilai premium untuk semua pemilik BMW dengan menawarkan Integrasi Telefon Pintar dengan Apple CarPlay dan Android Auto bersama-sama dengan Connected Package Professional sebagai standard untuk semua model BMW pada tahun 2023. Jenama Jerman berkata ini akan membolehkan akses mudah kepada fungsi biasa dan aplikasi dalam semua model BMW dari 2023 dan seterusnya.

Apple Car Play on a BMW
Android Auto on a BMW

Kenyataan rasmi daripada BMW Malaysia berkata, “Integrasi lancar dan tanpa wayar kedua-dua Apple CarPlay serta Android Auto, dipasangkan dengan interaksi lancar Sistem Operasi BMW 7/8 akan memberikan pemilik pengalaman sambungan yang tiada tandingan dalam kenderaan mereka. Menu iklim juga akan kekal boleh diakses oleh pengguna tanpa perlu meninggalkan skrin Apple CarPlay atau Android Auto. Eksklusif untuk model dengan BMW iDrive 8, Peta Apple akan disesuaikan dengan Cluster and Head-Up Display”

BMW juga menawarkan Perkhidmatan Jauh yang membolehkan pemilik mengawal kereta mereka dari jauh seperti mengunci pintu, mengaktifkan lampu depan, hon dan menghidupkan penghawa dingin melalui telefon pintar menggunakan aplikasi My BMW. Pengguna juga akan mendapat Panggilan Negeri Terakhir (LSC) yang memberikan butiran tentang status kenderaan mereka seperti paras bahan api, perbatuan, status pintu dan tingkap, mesej Kawalan Semak dan perkhidmatan yang belum selesai.

Lihat Juga :   Tempahan Tesla Model 3 kini boleh dibuat dan bermula pada RM189,000.

Menurut BMW Malaysia, ciri Integrasi Telefon Pintar dan Perkhidmatan Jauh tersedia untuk tawaran seumur hidup dan tertakluk kepada keperluan perkakasan teknikal kenderaan masing-masing.

Pada tahun-tahun akan datang, pemilik BMW juga boleh menikmati masa jalan BMW Maps Connected Charging dan Connected Navigation selama tiga tahun yang membolehkan anda kekal berhubung dengan BMW EV apabila anda berada di rumah, di jalan raya atau di stesen pengecasan EV awam. Bagi pemilik BMW EV, ciri Pengurusan Pengecasan dalam aplikasi BMW Saya membolehkan pengguna melihat sesi pengecasan semasa dan sebelumnya dan pengguna juga boleh mengawal dan menyemak sesi pengecasan yang sedang berjalan dan akan datang. Ia juga akan memaklumkan anda tentang acara pengecasan yang akan datang.

BMW menambah bahawa sistem navigasi berasaskan awannya dalam Peta BMW akan memberikan input alamat yang lebih intuitif dan pengalaman yang kaya untuk Points of Interest. Pemilik akan dapat merancang perjalanan mereka menggunakan Aplikasi BMW Saya dan menghantar destinasi mereka ke kereta dengan ciri “Send-to-Car”. Jika anda perlu meletakkan kereta anda lebih jauh dari lokasi yang anda inginkan, terdapat juga ciri “Last Mile” yang akan mengarahkan pengguna cara untuk pergi ke destinasi mereka dengan berjalan kaki dari lokasi tempat letak kereta mereka.

About Author

Lihat Juga :   Tesla akan dilancarkan secara rasmi di Malaysia pada 20 Julai

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!