Cara Buat Duit dari TikTok: Ketahui Caranya di sini

cara buat duit dengan tiktok

Bagaimana untuk Buat Duit dari TikTok

TikTok, sebuah aplikasi untuk membuat video pendek, telah menjadi platform popular untuk membuat duit secara dalam talian.

Punca utama ianya menjadi begitu popular adalah disebabkan pemasaran yang berpengaruh. Melalui ini, orang yang mampu mempengaruhi orang lain akan dapat membuat duit dengan hanya menggunakan akaun TikTok mereka.

Jika anda ingin memilih cara membuat wang, ikuti langkah yang disebutkan di bawah.

making money with tiktok

Ini adalah beberapa langkah yang akan membantu anda buat duit dari TikTok.

Ini adalah beberapa langkah yang akan membantu anda mendapatkan wang dari TikTok.

Langkah-langkah untuk mendapatkan wang dari TikTok

Langkah 1: Anda perlu membuat profil TikTok yang unik. Fikirkan dan cipta kandungan yang mampu menarik orang untuk mengujungi tiktok anda secara berterusan. Matlamat anda untuk membuat akaun TikTok mestilah mampu untuk meningkatkan pengikut sebanyak mungkin.

Langkah 2: Anda perlu memilih lagu-lagu atau konsep-konsep yang sedang popular di internet. Anda boleh membuat kajian sentimen penonton dengan melakukan study di beberapa platform media sosial yang popular untuk memahami nya. Sudah tentu , golongan remaja dan kanak-kanak adalah target utama anda dalam menghasilkan video tiktok. Seperti juga membuat content blog/internet, Anda perlu kerap memuat naik video anda bagi meningkatkan pengunjung anda. Buat video yang kreatif. Anda boleh tiru beberapa/follow beberapa tiktoker yang anda minat dan mempunyai peminat yang ramai, dan ambil contoh dari video-video yang telah mereka upload.

Langkah 3: Anda boleh memautkan akaun YouTube dan Instagram anda dengan TikTok. Ia akan membantu anda meningkatkan jangkauan penonton untuk video TikTok anda. Untuk menambah saluran YouTube anda, anda perlu menavigasi diri anda ke tab Profil di TikTok, klik Edit Profil dan kemudian klik Tambah pilihan YouTube.

Lihat Juga :   Penulis 'Ultraman' Shozo Uehara meninggal pada usia 82 tahun

Untuk menambah akaun Instagram anda, anda boleh klik Tambah Instagram di bawah Edit Profil.

Langkah 4: Anda perlu memastikan bahawa video anda mencapai viewer/penonton yang besar. Sekiranya anda boleh melakukannya dengan jayanya, kiraan “views and engagement” anda akan semakin meningkat dan akan mendorong banyak trafik organik.

Langkah 5: Sama seperti Twitter atau Instagram, tambahkan hashtags berkaitan yang anda posting untuk meningkatkan exposure kandungan anda. Anda boleh menggunakan beberapa tools bagi membuat hastag-hastag yang menarik. Anda mungkin juga boleh merujuk kepada social media lain bagi melihat hastag yang tranding. Atau anda boleh melihat kepada hastag yang sering digunakan oleh tiktoker famous.

Langkah 6: Sebaik sahaja anda mendapat pengikut yang ramai di profil anda, anda kemungkinan besar akan di approach oleh syarikat-syarikat produkuntuk mempamerkan produk mereka pada video anda. Biasanya syarikat-syarikat produk ini menawarkan wang untuk promosi produk mereka.

Langkah 7: Anda juga boleh meminta selebriti atau penyokong lain untuk promosi video anda. Ia juga akan membantu anda untuk mendapatkan ramai viewer pada kandungan anda.

Langkah-langkah ini bukan sahaja membantu mendapatkan pengikut di akaun anda tetapi juga menyediakan pilihan untuk mendapatkan wang melalui promosi.

Lihat Juga7 Tiktoker Yang Mendapat Pendapatan Yang Tinggi

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: