7 Cara Meningkatkan TikTok Follower Viewer & Cara Meningkatkan Profil

Cara Menambah Tiktok Follower & Viewer

Pengguna TikTok semakin besar setiap hari, semakin sukar untuk diperhatikan kandungan, jadi kami telah mengumpulkan petua terbaik untuk mendapatkan lebih banyak tiktok follower dan viewer pada akaun anda.

TikTok adalah salah satu aplikasi yang paling banyak dimuat turun pada tahun 2019 sehingga tidak mengejutkan bahawa terdapat berjuta-juta pengguna di platform ini.

Dengan semakin banyak bintang menguasai aplikasinya, orang ramai bertanya-tanya bagaimana meningkatkan peluang mereka untuk mendapatkan pengikut dan pandangan.

Kami telah mengumpulkan tujuh cara terbaik untuk mendapatkan lebih ramai TikTok follower dan viewer pada akaun anda.

 

1. Tambahkan hashtag pada video anda

hastag-tiktok

Menambahkan tag pada klip anda dapat membantu anda dikenali!

Contohnya, jika anda mencuba cabaran tarian viral dan hashtag namanya, sesiapa yang mengkliknya juga akan dapat melihat video anda – meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan tontonan.

Juga, jika cabarannya sedang tren, video anda akan ditingkatkan dengan menggunakan tanda tren.

 

2. Gunakan Halaman ‘For You’

for you tiktok

Halaman ‘For You’ adalah halaman utama di platform yang mempamerkan pencipta dan video baru yang bersesuaian dengan interest anda, berdasarkan apa yang telah anda tonton.

Sekiranya anda menyiarkan kandungan secara berkala, mungkin satu atau dua klip dapat dapat masuk ke halaman utama ini.

 

3. Kongsi di platform lain

share tiktok

Perkongsian ke platform lain ini adalah amat terbukti berkesan, setiap orang mempunyai / menyukai social media berbeza, berkongsi TikToks di platform lain seperti Twitter, Instagram,facebook dan lain-lain untuk membawa tambahan viewer.

 

4. Berinteraksi dengan pengguna TikTok yang lain

 

Salah satu perkara termudah yang boleh anda lakukan untuk meningkatkannya adalah dengan berinteraksi di aplikasi.

Lihat Juga :   Whatsapp : Cara menukar nombor telefon anda

Berinteraksi dengan pengikut anda atau pengguna lain dengan membuat komen pada video orang lain dan ini akan mendorong orang tersebut untuk mengklik profil anda dan melihat kandungan anda. Ini akan menambah kan lagi viewer dan tiktok follower anda. 

 

5. Bekerjasama dengan orang lain

Sekiranya anda berpeluang, hubungi pengguna lain untuk berkolaborasi dalam apa sahaja dari cabaran / rutin – ini secara tidak langsung, pengikut mereka akhirnya akan melihatnya dan membawa viewer baru untuk anda!

 

6. Hantar secara berkala

Oleh kerana anda mempunyai video dan menyiarkan ianya secara berkala, maka akaun anda leboh kerap muncul di dalam tiktok dan sekaligus ianya pasti akan meningkatkan peluang anda untuk mendapatkan tontonan tersebut kerana video anda lebih cenderung dilihat, dan seperti yang disebutkan sebelumnya, kemudian lebih kerap video anda berada di dalam halaman ‘For You‘.

 

7. Muat naik kandungan berkualiti tinggi

Kandungan yang berkualiti adalah penting bagi mendapat viewer/subscriber yang setia, ini akan memudahkan anda untuk mendapat lebih banyak like dan orang yang berkongsi klip anda. 

 

Lihat JugaCara Buat Duit dari TikTok: Ketahui Caranya di sini

1 thought on “7 Cara Meningkatkan TikTok Follower Viewer & Cara Meningkatkan Profil

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: