Elon Musk Mengatasi Jeff Bezos sebagai orang terkaya dengan perbezaan AS $ 1 bilion

elon musk orang terkaya di dunia

Elon Musk baru sahaja menjadi orang terkaya di dunia, beliau meraih gelaran tersebut dengan mengatasi Jeff Bezos dengan hanya perbezaan 1 bilion dolar Amerika.

Saham Tesla melepasi AS $ 800 sesaham pada hari Khamis setelah setahun kenaikan stok yang dramatik, terima kasih akhirnya syarikat itu memberi keuntungan kepadanya. Oleh kerana kekayaan Musk berkait rapat dengan stok Tesla, itu bermakna nilai peribadinya juga meningkat. Walaupun dia memulakan tahun hanya bernilai US $ 27 bilion (LMAO!), Kekayaan bersihnya pada hari Khamis mencecah US $ 185 bilion.

saham tesla elon musk

Itu sudah cukup untuk mengatasi lelaki terkaya / billioners Jeff Bezos. Nilai bersih CEO Amazon, dengan saham Amazon, adalah AS $ 184 bilion pada hari Khamis.

Bezos menjadi orang terkaya yang pernah ada pada tahun 2018 ketika dia melepasi Bill Gates dengan nilai bersih AS $ 150 bilion. Angka itu terdengar positif dalam retrospeksi, kerana kekayaan Bezos (dan CEO teknologi lain) banyak meningkat semasa pandemik covid 19.

Musk kelihatan agak bingung dengan berita itu. Ketika admin Tesla tweet menaikan post kedudukan barunya, dia menjawab “betapa peliknya.” Dan kemudian, beliau membalas “Baiklah, kembali bekerja …”

Lihat Juga :   Lebih daripada 100 Pekerja Diberhentikan daripada Bahagian Amazon Gamming

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!