Filem Super Mario Bros memecahkan rekod untuk pendapatan kali pertama terbesar untuk movie berasaskan game

Filem Super Mario Bros

Filem Super Mario Bros dikhabarkan telah memecahkan rekod filem berasaskan permainan video di Amerika Syarikat. Pencapaian ini boleh dicapai dalam masa yang singkat memandangkan filem ini baru sahaja dilancarkan minggu lepas.

Engadget (12/4) melaporkan bahawa Super Mario Bros. berjaya memperoleh USD 146 juta atau sekitar RM 640 juta di pasaran AS sahaja. Pencapaian ini mengatasi pencapaian Sonic the Hedgehog 2 yang memperoleh USD 141 juta.

Seperti yang diketahui, filem ini tersedia dalam format 3D, IMAX, dan lain-lain format premium yang menjana 38 peratus jualan. Menurut Rich Gelfond, Ketua Pegawai Eksekutif IMAX, Super Mario Bros. Filem merupakan filem animasi syarikat dengan kutipan tertinggi, dengan jumlah kutipan sebanyak USD 377 juta, yang memperoleh keuntungan sebanyak USD 21.6 juta atau di seluruh dunia.

Dengan pembukaan jualan seperti ini, kemungkinan besar kita akan melihat sekuel animasi Mario pada masa hadapan. Sebaliknya, ini juga merupakan pintu untuk membuka kehadiran francais permainan Nintendo lain yang diadaptasi ke dalam filem, seperti Donkey Kong atau lain-lain.

About Author

Lihat Juga :   Rangkaian mudah alih terpantas di Malaysia sekarang ialah U Mobile, menurut Opensignal.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!