iPhone akan berfungsi sebagai kamera web

iphone webcam

Apple merancang untuk membenarkan pengguna macOS menggunakan kamera iPhone mereka sebagai webcam. Apple menggunakan ciri Continuity Camera baharu yang datang sebagai sebahagian daripada macOS Ventura, kemas kini yang akan datang kepada macOS. Apple membayangkan pengguna MacBook meletakan iPhone mereka pada komputer riba atau komputer riba mereka dan menggunakan kamera untuk membuat panggilan video dalam FaceTime, Microsoft Teams, WebEx dan banyak lagi.

Melaporkan daripada The Verge (7/6), Continuity Camera hanya menggunakan feed kamera belakang daripada iPhone semasa dan mengubahnya menjadi webcam yang boleh digunakan dalam aplikasi macOS. Continuity Camera juga termasuk sokongan Center Stage dan Portrait Mode, jadi terdapat banyak mod video untuk panggilan yang berbeza.

Apple berkata ia sedang bekerjasama dengan Belkin pada peranti ‘on stand’ yang akan dikeluarkan akhir tahun ini untuk memudahkan pemasangan iPhone di atas paparan MacBook. Pengguna juga tidak memerlukan perkakasan baharu untuk ini, kerana peranti sedia ada akan disokong melalui kemas kini perisian. Ciri Continuity Camera baharu akan tersedia lewat tahun ini.

About Author

Lihat Juga :   Telefon BlackBerry kembali : BlackBerry 5G

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!