“Jangan kencing dalam sinki!” Lelaki menghalau ‘rakan serumah dari neraka’

Jangan kencing dalam sinki!

“Jangan buang air kecil di sinki basuh!” Lelaki menendang ‘rakan serumah dari neraka’ selepas dia mengubah bilik menjadi mimpi ngeri

Malang bagi pengguna TikTok ini, dia terpaksa mengalami ‘penyewa dari neraka’ selama 3 minggu sebelum menghalaunya keluar dari rumah.

@freeeeeddddddddd

PENYEWA DARI NERAKA 🤮🤮🤮#tiktokmalaysia #foryourpage #foryou #fypシ #pasrah #reyhan

♬ suara asli – Powerengers bunting – Intan Lembata bunting

Dalam video berdurasi 14 saat di TikTok, pengguna tiktok ini menunjukkan bagaimana bilik yang dahulunya tidak bercela itu diubah menjadi kotor dan bersepah, dengan makanan ditinggalkan di atas katil dan pakaian bertaburan, dan bau busuk datang dari bilik itu.

Bercakap kepada mStar, pengguna TikTok yang bernama Mohd Firdaus itu berkata, dia telah menyewa salah sebuah bilik di unit pangsapuri di Puchong itu sejak dua tahun lalu dan tinggal bersama seorang lagi penyewa.

Katanya, bilik ketiga itu kosong sebelum disewakan kepada seorang lelaki berusia 30-an kira-kira tiga minggu lalu.

“Ketika dia mula-mula masuk, saya tiada di rumah kerana berada di luar kawasan. Penyewaan itu diuruskan oleh rakan lain yang menyewa bilik tidur utama yang mempunyai bilik air sendiri,” katanya.

“Namun, saya tidak lama kemudian menyedari tabiatnya yang menjijikkan kerana kami berkongsi bilik air yang sama. Apabila saya memasuki bilik air pada waktu pagi, saya dapat menghidu bau air kencing dan melihat sinki itu mempunyai air kuning di dalamnya.”

Selain itu, rakan serumah itu juga dikatakan membuang air besar walaupun berkali-kali diberi amaran supaya tidak melakukan perkara jijik itu. Mohd Firdaus berkata terdapat cebisan najis di seluruh lantai bilik air, dan lubang tandas tidak dibersihkan dengan sempurna.

Lihat Juga :   Memperkenalkan Instagram Reels

Jangan kencing dalam sinki!

Lebih memburukkan keadaan, rakan serumah itu sering mengambil makanan dan minuman yang dibelinya bersama rakan serumahnya yang lain tanpa meminta izin.

Tidak tahan dengan perangai rakan serumahnya, Mohd Firdaus mengambil keputusan untuk menghalaunya keluar dari rumah serta-merta.

Posting TikTok itu telah menjadi viral, dengan ramai netizen bersetuju dengan keputusan Mohd Firdaus. Ramai netizen turut meluahkan rasa ngeri melihat keadaan bilik itu dan bertanyakan bagaimana seseorang boleh hidup sebegitu.

“Bagaimana dia boleh tidur dalam persekitaran sebegitu? Saya akan gementar selepas melihat ini,” kata seorang netizen.

Apa pandangan anda tentang ini? Kongsi pendapat anda!

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!