Kemas Kini MySJ Trace Untuk MySejahtera Kini Tersedia Di iOS

mysejahtera mytrace bluetooth covid19 malaysia

Selepas ia dikeluarkan kepada pengguna Android dan Huawei awal bulan ini, ciri MySJ Trace baharu untuk MySejahtera kini tersedia kepada pengguna iOS. Ketibaan aplikasi versi 1.1.4 juga menandakan tamatnya pilihan Daftar Keluar yang telah digunakan untuk MySejahtera pada bulan September.

Sama seperti versi Android apl, MySJ Trace pada iOS tidak membawa label beta seperti versi untuk peranti Huawei. Tidak seperti platform tersebut, ciri ini entah bagaimana tidak memerlukan pengguna iOS untuk menghidupkan kebenaran lokasi untuknya:

Pembangun MySejahtera juga telah berkata dalam Soalan Lazim [pdf] ini bahawa MySJ Trace hanya boleh berjalan dalam mod latar depan di dalam iOS yang bermaksud ia hanya akan berfungsi apabila iPhone atau iPad pengguna aktif. Antara data yang dikumpul oleh MySJ Trace termasuk Unique User ID (UUID), versi & platform apl, cap waktu pertemuan antara pengguna dan ukuran Received Signal Strength Indicator (RSSI), mengikut Soalan Lazim yang sama.

Dokumen itu juga mengatakan bahawa MySJ Trace menyokong peranti dengan iOS 10 atau lebih baru tetapi sekali lagi, aplikasi MySejahtera itu sendiri memerlukan sekurang-kurangnya iOS 11. Pengguna boleh mengemas kini MySejahtera mereka dengan pergi ke penyenaraian aplikasi di App Store dalam iPhone atau iPad mereka dan kemudian tekan butang kemas kini.

About Author

Lihat Juga :   Iceberg Terbesar Di Dunia Telah Hampir Cair

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!