Link untuk meminta orang ramai menyertai panggilan dalam Apps kini tersedia di WhatsApp

whatsapp link call

WhatsApp akan melancarkan ciri baharu minggu ini yang akan membolehkan pengguna memulakan dan menyertai panggilan pada aplikasi melalui link, menurut catatan Facebook oleh pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Meta Mark Zuckerberg.

Pengguna boleh menyertai panggilan pada bila-bila masa selagi mereka telah diberikan pautan dengan menggunakan fungsi “Pautan Panggilan” WhatsApp, yang berfungsi untuk kedua-dua panggilan audio dan video.

whatsapp link call
Sebelum ini, pengguna yang sudah dalam panggilan perlu menambah peserta secara manual atau menggunakan butang “dering” untuk menjemput orang lain secara manual yang telah dijemput tetapi belum menyertai sesi.

Selepas pengedaran, ciri “Pautan Panggilan” akan boleh diakses dalam halaman “Panggilan”, namun pengguna WhatsApp mesti mempunyai versi apps yang terbaharu agar pilihan itu dapat dilihat.

Malangnya, pelanggan tidak akan dapat mengatur panggilan lebih awal seperti yang mereka lakukan dengan Zoom atau FaceTime Apple. Selain itu, Zuckerberg mendedahkan bahawa perniagaan itu telah mula menguji panggilan video kumpulan yang disulitkan selamat untuk WhatsApp dengan maksimum 32 peserta.

Fungsi “Komuniti”, yang sebelum ini diperkenalkan oleh perkhidmatan pemesejan pada April tahun ini, mula dilancarkan secara berperingkat kepada rakyat Malaysia pada pertengahan bulan lepas.

About Author

Lihat Juga :   Microsoft Sedang Berunding untuk Ambil Alih TikTok

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!