Microsoft Merancang Untuk Melancarkan “Windows 11” Bulan Ini

microsoft rancang lancar windows 11

SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. (Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Ketika Windows 10 dilancarkan pada tahun 2015, Microsoft mengatakan dalam sebuah persidangan bahawa ia akan menjadi “versi Windows terakhir”.  Tetapi ada petunjuk baru bahawa update windows terbaru mungkin disertakan dengan peningkatan nombor ke Windows 11.

Pada hari Selasa, syarikat teknologi itu mengumumkan acara dalam talian yang akan diadakan pada 24 Jun. Acara ini menjanjikan untuk mengungkapkan “apa yang seterusnya untuk Windows” Jemputan acara memaparkan gambar dari apa yang nampaknya logo Windows baru, dengan hanya dua batang cahaya menegak yang bersinar melalui tingkap, membuat garis besar yang menyerupai angka 11. Microsoft kemudian mengeluarkan versi gambar animasi, menunjukkan bahawa syarikat sengaja menghilangkan bar mendatar.

Ketua Pegawai Eksekutif Microsoft, Satya Nadella mengatakan semasa ucaptama di persidangan Build, “Saya telah self-hosting  selama beberapa bulan terakhir, dan saya sangat teruja dengan generasi Windows yang akan datang.”

Berikutan undangan acara, eksekutif Microsoft Yusuf Mehdi menulis tweet bahawa dia tidak “begitu bersemangat untuk versi baru Windows sejak Windows 95!”. “Versi baru” yang disebutkan dalam tweet ini mengisyaratkan perubahan nama untuk sistem operasi.

Sekali lagi, acara dijadualkan bermula pada pukul 11:00 ET pada 24 Jun. Anda boleh menonton acara dalam talian di sini.

(Sumber: The Verge)

Lihat Juga :   Cara Clear Cache DNS di macOS

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: