Samsung Galaxy A32: Ciri Hebat Dengan Harga Hebat

Samsung Galaxy A32

 

Samsung baru-baru ini membongkar edisi 2021 dari Seri A Galaxy A yang sangat popular di Malaysia. Untuk tahun ini, siri ini bertujuan untuk memberikan yang hebat kepada semua orang.

Di pasaran kami di mana harga memainkan peranan penting dalam pemilihan telefon di kalangan pengguna, memang janji yang berani. Namun, ia bukan sekadar perkhidmatan bibir kerana Samsung Galaxy A32 ada di sini untuk membantu menunaikan janji.

Harga Galaxy A32 Malaysia

Dengan harga hanya RM 1,099, anda mungkin akan terkejut dengan apa yang “dibungkus” Samsung ke dalam peranti ini.

Galaxy A32 membawa paparan Infinity-U 6,4 inci yang besar dengan resolusi Full HD. Mari kita ulangi bahawa: Resolusi HD penuh, bukan hanya HD.

Selain itu, panel yang telah digunakan Samsung untuk Galaxy A32 adalah AMOLED Super dengan kadar penyegaran (refresh rate) 90Hz yang memberikan pengalaman permainan dan video yang lebih lancar. Bukan hanya itu, ia juga merupakan paparan yang sangat terang kerana mempunyai tahap kecerahan maksimum 800 nits.

Selain itu, telefon ini juga mempunyai pembaca cap jari di skrin yang merupakan sesuatu yang biasanya anda lihat hanya pada peranti kelas atas.

Dari segi kuasa pemprosesan, Galaxy A32 dikuasakan oleh pemproses MediaTek Helio G80 yang berorientasikan permainan, telefon ini juga membawa sejumlah besar RAM pada 8GB di samping storan dalaman 128GB.

Galaxy A32 playgame

Oh, itu tidak mencukupi? Anda gemar memuat turun aplikasi dan video? Jangan risau, anda sentiasa boleh memperluas simpanan kerana Galaxy A32 menyokong kad microSD dengan kapasiti sehingga 1 TB.

Bercakap tentang penyimpanan, anda sebenarnya boleh menyiapkan bahagian berasingan di dalam Galaxy A32 untuk menyimpan semua aplikasi serta kandungan termasuk foto dan kenalan yang anda anggap sebagai peribadi. Ruang penyimpanan yang dienkripsi ini disebut Secure Folder dan dilindungi oleh platform defence-grade Samsung Knox security.

Lihat Juga :   Cara Lihat Wifi Password Pada Peranti Android Anda

Oleh itu, apa yang boleh diberikan oleh telefon bimbit bernilai RM 1,099 dari segi fotografi? Dalam kes Galaxy A32, kata kunci adalah fleksibiliti.

Camera Galaxy A32

Di bahagian belakang, anda akan dapati dengan empat pilihan kamera berbeza yang terdiri dari kamera utama 64MP f / 1.8 resolusi tinggi. Selain itu, anda juga mempunyai kamera ultra lebar 8MP f / 2.2 jika anda ingin memasukkan kesan dramatik ke dalam foto anda dan juga kamera makro 5MP f / 2.4 untuk semua gambar jarak dekat.

Terdapat juga sensor kedalaman 5MP f / 2.4 pada Galaxy A32 yang membantu telefon memberikan kesan bokeh yang enak. Tidak ketinggalan, telefon ini juga membawa kamera selfie beresolusi tinggi 20MP.

Ciri khas lain dari Galaxy A Series adalah jangka hayat bateri yang tahan lama dan perkara-perkara ini adalah sama untuk Galaxy A32 yang baru ini. Dikemaskini dengan bateri 5000mAh yang besar, ia boleh bertahan sehingga dua hari dan walaupun anda perlu mengecas semula telefon, sokongan Pengecasan Cepat Adaptive 15W akan menjadikan Galaxy A32 kembali berfungsi dalam masa yang singkat.

Sementara itu, anda mungkin tidak menyangka ciri ini akan muncul pada telefon yang berharga RM 1,099 tetapi percaya atau tidak, Galaxy A32 adalah salah satu telefon terbaru yang menyokong Samsung Pay. Tidak perlu lagi create dompet untuk kad kredit atau debit anda kerana yang perlu anda lakukan hanyalah meleret ke atas pada skrin utama, mengesahkan, dan klik Galaxy A32 di terminal pembayaran untuk membuat pembayaran anda dengan mudah.

Dengan itu, anda sudah semestinya sudah biasa dengan apa yang ditawarkan Samsung Galaxy A32 yang baru: ciri hebat pada harga yang mesra dompet. Sebelum kita lupa, Samsung Malaysia kini menawarkan Soft Clear Cover bernilai RM 39 secara percuma di samping setiap pembelian telefon baru selagi stok masih ada.

Lihat Juga :   Xiaomi Mi 12 Vs Xiaomi Mi 11: Perbandingan Spesifikasi

Seperti disebutkan sebelumnya, Samsung Galaxy A32 berharga RM 1,099 dan tersedia dalam empat warna yang berbeza termasuk Awesome Violet, Awesome Black, Awesome Blue, dan Awesome White.

Samsung Galaxy A32 juga mempunyai veriasi 5G iaitu dengan harga yang agak menarik iaitu RM 1,199.00.

Anda boleh mendapatkan telefon baru di Samsung Experience Stores  dan penjual Samsung yang sah di seluruh Malaysia dengan segera atau anda boleh mengunjungi samsung.com/my untuk maklumat lebih lanjut.

Artikel ini dibawakan oleh Samsung kepada anda.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: