Samsung membangunkan set kepala VR/AR untuk mengalu-alukan metaverse

Samsung dilaporkan sedang menyediakan samsung vr metaverse untuk menandingi set kepala VR/AR Apple. Peranti ini juga nampaknya bersedia untuk kehadiran metaverse yang dijangka berlaku dalam masa terdekat.

Khabar angin ini muncul selepas Ketua Pegawai Eksekutif Samsung Han Jong-Hee nampaknya mendedahkan kehadiran set kepala VR/AR yang menyokong metaverse. Beliau berkata demikian ketika menghadiri MWC suatu ketika dahulu.

“(Alat berkaitan Metaverse) sedang hangat diperkatakan sekarang, jadi kami telah bekerja keras untuk menangani trend itu. Ia tidak akan mengambil masa yang lama. Kami sedang bertungkus-lumus untuk menyempurnakannya sambil bersiap sedia untuk pelancaran,” kata Han, seperti dilaporkan laman Wccftech (4/3).

Berita ini agak mengejutkan memandangkan kali terakhir Samsung memperkenalkan peranti set kepala VR mereka tiga tahun lalu. Seperti yang diketahui, peranti ini berada di bawah jenama Odyssey dan Gear VR.

Sesetengah pihak juga mengatakan bahawa pembangunan peranti ini memerlukan sumber yang lebih besar daripada pembangunan telefon pintar lipat. Jadi, mereka sepatutnya dapat memperkenalkan set kepala VR/AR yang sesuai untuk metaverse.

Walau bagaimanapun, buat masa ini kami tidak akan melihat apa-apa peranti set kepala metaverse daripada Samsung. Sesetengah pihak mengatakan bahawa peranti baharu itu akan mula diperkenalkan dan dilancarkan pada tahun 2024.

Lihat Juga :   Google Lancarkan Nearby Share Untuk Android.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *