SOOKA: Pelan VIP Bermula pada RM 15.90, Liputan Sukan Termasuk Euro 2020 dan EPL

astro lancar sooka

Tawaran terbaru Astro, sooka secara rasmi telah membuka pintunya hari ini. Tersedia melalui aplikasi Android dan iOS, perkhidmatan streaming baru juga dapat diakses melalui laman web rasminya. Aplikasi TV pintar dan Android TV masih dalam pembangunan.

https://www.facebook.com/sookamalaysia/videos/300690854933248

Pelancaran Sooka ini, hampir tidak terlihat “penjenamaan” Astro mengenai sooka kerana ini dilakukan dengan sengaja dengan tujuan untuk menunjukkan bahawa perkhidmatan streaming baru mempunyai arah yang terpisah dari syarikat induknya. 

Pada masa ini, sooka banyak menumpukan perhatian kepada sukan serta rancangan TV dan filem tempatan dengan majoriti daripadanya adalah dalam Bahasa Malaysia. Selain kandungan atas permintaan, perkhidmatan ini juga mempunyai beberapa saluran langsung seperti yang disenaraikan di bawah:

Dunia KBS
tvN
Arena Astro
Astro Awani
Rangkaian eGG
Astro Supersports 1 hingga 4
Fox Sports 1 hingga 3
beIN Sukan dan Sukan Max
Eurosport


Perhatikan bahawa hanya Arena, Awani, dan eGG Network yang dapat diakses secara percuma sementara selebihnya adalah sebahagian daripada pakej langganan VIP Entertainment dan VIP + Sports sooka. Selain itu, sooka juga mempunyai dua saluran yang didedikasikan untuk UEFA Euro 2020 yang akan datang dengan 33 perlawanan yang akan tersedia tanpa sebarang bayaran.

vip sports sooka astro

Bercakap mengenai pakej langganan, pilihan VIP Entertainment yang berharga RM 15.90 sebulan pada dasarnya membolehkan pengguna mengakses semua kandungan dalam sooka kecuali sukan. Sekiranya anda ingin bersukan, maka anda memerlukan langganan Sukan VIP + yang berharga RM 41.90 sebulan.

Walau bagaimanapun, sooka menawarkan langganan VIP + Sports pada harga RM 15.90 sebulan untuk tiga bulan pertama bersempena pelancaran perkhidmatan tersebut. Harga adalah promo terhad masa, kerana tawaran itu akan berakhir pada 7 Julai 2021.

Lihat Juga :   Macam Mana Sync Remote Astro Ke TV

Langganan Sukan VIP + juga akan memberi akses kepada acara sukan utama yang lain. Astro sejak itu mengesahkan bahawa Liga Perdana Inggeris (EPL) akan ditunjukkan melalui sooka dan juga MotoGP, Kejuaraan Dunia BWF, Formula 1, dan banyak lagi. Untuk melihat perkhidmatan penstriman baru, kunjungi laman web rasmi sooka di sini.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!