Touch ‘n Go eWallet & Dotlines akan menawarkan penyelesaian digital kepada warga asing di Malaysia

touch & go untuk warga asing di Malaysia

PETALING JAYA: Touch ‘n Go eWallet bekerjasama dengan kumpulan penyelesaian pengguna dan perniagaan Dotlines untuk menyediakan penyelesaian digital untuk warga asing di Malaysia.

Dotlines yang berpangkalan di Singapura telah membangunkan banyak aplikasi termasuk aplikasi Sohoj, membolehkan komuniti pendatang terus berhubung, memindahkan tambah nilai, membeli barangan dan perkhidmatan untuk diri sendiri dan keluarga di rumah, dan berurus niaga dengan selamat melalui rakan kongsi runcitnya. Ciri-ciri tersebut akan disediakan dalam Touch ‘n Go eWallet.

Perkhidmatan ini tersedia untuk negara seperti Bangladesh, Indonesia, Myanmar, Nepal, India, Pakistan, Myanmar, Filipina dan Vietnam.

Ketua Pegawai Komersial TNG Digital Sdn Bhd Danny Chua berkata terdapat sejumlah besar pengguna Touch ‘n Go eWallet daripada komuniti pendatang sekarang.

“Dengan lonjakan permintaan untuk pembayaran tanpa tunai dan tanpa sentuh (cashless and contactless payments), kami melihat ini sebagai peluang untuk terus memasukkan mereka sebagai sebahagian daripada masyarakat tanpa tunai di Malaysia. Kami akan memperkenalkan lebih banyak perkhidmatan pilihan kepada rakan migran kami dalam beberapa bulan akan datang,” katanya dalam kenyataan itu.

Penyedia e-dompet itu berkata Covid-19 telah menyebabkan lonjakan permintaan untuk pembayaran tanpa tunai dan tanpa sentuh dan lebih ramai peniaga PKS tampil ke hadapan, terutamanya mereka yang berkhidmat dalam segmen pendatang untuk mendaftar sebagai pedagang di Touch ‘n Go eWallet.

Ketua pegawai komersial & ketua Asia Tenggara Dotlines Tareq Udden berkata Sohoj telah membantu berjuta-juta individu Bangladesh, Nepal dan Indonesia berkolar biru menikmati kehidupan digital yang lebih baik dan kekal berhubung dengan keluarga mereka di tanah air.

Lihat Juga :   5 Kerja Menaip Dalam Talian Yang Boleh Anda Lakukan Dari Rumah

“Kami sedang membina rangkaian 12,000 touchpoints di seluruh Malaysia untuk memudahkan kehidupan pekerja asing ini. Touch ‘n Go ialah jenama yang kuat di Malaysia, dan dengan kerjasama ini, kami akan menjadikan kehidupan pekerja asing lebih baik,” kata Tareq.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!