WiFi MHConnect Percuma Dalam Penerbangan Malaysia Airlines

Seperti yang diumumkan pada bulan November, Malaysia Airlines telah menyediakan WiFi MHConnect percuma dalam penerbangannya kepada semua penumpang, tanpa mengira kelas kabin atau loyalty tier. Bagaimanapun, perkhidmatan itu kini ditawarkan pada pesawat bersaiz besar syarikat penerbangan itu pada masa ini, yang bermaksud hanya mereka yang terbang di peringkat antarabangsa akan dapat menikmatinya sepanjang perjalanan mereka.

Berikut adalah beberapa perkara yang perlu anda ketahui terlebih dahulu.

Sebagai permulaan, anda hanya akan tahu jika penerbangan Malaysia Airlines anda menawarkan WiFi dalam penerbangan semasa pengumuman pra-penerbangan, atau daripada pelekat MHConnect yang dipaparkan berhampiran sistem hiburan dalam penerbangan (IFE) di hadapan anda. Perkara lain yang perlu diingat ialah perkhidmatan hanya akan diaktifkan apabila penerbangan mencapai ketinggian pelayaran dan akan dibawa ke luar talian semula apabila menuruni. Semasa kedua-dua perjalanan saya, saya mendapati kru kabin tidak memberikan langkah yang diperlukan diperlukan untuk pergi ke dalam talian. Ini telah menyebabkan beberapa penumpang keliru kerana, secara semula jadi, kebanyakan hanya akan menganggap bahawa hanya menyambungkan peranti mereka ke sambungan WiFi dalam kapal penerbangan akan melakukan silap mata. Memang, saya pasti anak kapal akan lebih gembira untuk memaklumkan setiap penumpang tentang cara ia sebenarnya dilakukan apabila ditanya, tetapi saya percaya butiran sedemikian sepatutnya dikongsi semasa pengumuman dalam penerbangan.

Setelah anda menyambungkan peranti anda (yang sudah ditetapkan kepada Mod Pesawat) ke WiFi penerbangan, buka browser anda dan pergi ke mhconnect.malaysiaairlines.com. Dari sana, skrol ke bawah halaman sehingga anda melihat butang “Pergi dalam talian” dan klik padanya, yang akan membawa anda ke halaman pembayaran. Teruskan dengan menekan “Beli” di halaman seterusnya dan jangan risau, anda tidak akan dicaj apa-apa kerana perkhidmatan ini ditawarkan secara percuma. Selepas itu, klik “Next” dalam halaman selepas itu dan satu siri proses pada skrin akan dimulakan. Setelah itu selesai, anda kini berada dalam talian sepenuhnya. Walaupun anda tidak perlu mendaftar atau log masuk ke akaun Malaysia Airlines anda untuk menggunakan WiFi onboard, anda masih perlu memberikan alamat e-mel anda untuk melengkapkan keseluruhan proses. Sekali lagi, syarikat penerbangan itu telah mengesahkan bahawa perkhidmatan itu adalah pelengkap, jadi anda sebenarnya tidak perlu risau tentang benar-benar membayar apa-apa untuk sambungan dalam penerbangan.

Lihat Juga :   Pada masa ini, pasaran utama Malaysia Airlines ialah India.

Malaysia Airlines berkata bahawa ia kemudiannya akan melancarkan perkhidmatan WiFi dalam penerbangan percumanya untuk memilih pesawat berbadan sempit secara berperingkat, bermakna mereka yang terbang domestik akhirnya akan mendapat peluang untuk menikmatinya juga. Walau bagaimanapun, ia tidak menyatakan bila perkara ini akan berlaku, jadi anda mungkin perlu menunggu lebih lama.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!