Xiaomi 12S Series Akan Dilancarkan Pada 4 Julai; 12S, 12S Pro, dan 12S Ultra

Xiaomi 12S

Xiaomi telah mengumumkan bahawa ia tidak lama lagi akan memperkenalkan secara rasmi siri 12S, barisan yang dinaik taraf daripada 12 siri perdananya. Pendedahan itu berlaku pada 4 Julai jam 7 malam waktu tempatan, yang boleh dilihat di halaman media sosial Xiaomi serta laman webnya.

Dengan pengumuman itu, syarikat itu juga telah mengesahkan bahawa barisan itu terdiri daripada tiga telefon pintar: 12S, 12S Pro, dan 12S Ultra teratas. Walaupun ramai yang membuat spekulasi bahawa siri 12S akan dilancarkan bersama-sama dengan 12 Ultra yang dinanti-nantikan, nampaknya syarikat itu melangkauinya sama sekali dan melompat terus ke 12S Ultra.

Gergasi teknologi itu juga mengesahkan bahawa siri yang akan datang akan menjadi yang pertama mempunyai kamera yang menampilkan penjenamaan Leica selepas kedua-dua syarikat mengumumkan perkongsian bulan lepas.

Walau bagaimanapun, satu perkara yang masih menjadi misteri adalah sama ada Xiaomi akan mengembalikan paparan sekunder kecil di bahagian belakang yang dilihat pada Xiaomi 11 Ultra, yang tidak pernah muncul dalam spesifikasi yang dikhabarkan. Walaupun syarikat itu belum mengesahkan apa-apa, Ultra tahun ini dispekulasi untuk dijalankan pada cipset Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1.

Daripada poster penggoda, ia juga kelihatan seperti 12S Ultra akan menampilkan bahagian belakang kulit hijau dengan bingkai emas. Kebocoran sebelum ini mendakwa bahawa ia akan mempunyai pilihan belakang kulit hitam dan seramik putih.

Bagi model asas Xiaomi 12S dan 12S Pro yang lebih tinggi, mereka juga dikhabarkan akan menampilkan pemproses terbaharu Qualcomm, walaupun Pro dikatakan mempunyai varian alternatif yang dipasang dengan cip MediaTek Dimensity 9000. Kedua-dua telefon ini dijangka hadir dengan sehingga 12GB RAM dan 512GB storan.

Lihat Juga :   Senarai Smartwatch Pemantau Tekanan Darah (blood pressure monitor) Terbaik

(Sumber: Xiaomi)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!