Xiaomi Sedia Melancarkan Telefon Pintar dengan Snapdragon 888 dan 778G

xiaomi office

Baru-baru ini, ada berita bahawa Xiaomi sedang bersiap untuk melancarkan dua telefon pintar baru yang diberi nama Vili dan Lisa.

Pada masa ini, telefon bimbit dengan nama kod Vili didaftarkan di laman web Suruhanjaya Komunikasi Persekutuan AS (FCC).

Berdasarkan data yang bocor yang beredar di internet, telefon pintar Vili akan dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 888 dengan kelajuan 2.84 GHz.

Bukan hanya itu, siri ini juga akan dilengkapi dengan Adreno 660 untuk meningkatkan prestasinya dan modem Snapdragon X60 5G dengan kelajuan pemindahan data hingga 7.5 Gbps.

Memetik Gizchina, Ahad (25/7/2021), telefon pintar akan memiliki layar Full HD + AMOLED dengan resolusi 2400 × 1080 piksel dan kadar penyegaran (refresh rate) hingga 120 Hz.

Telefon Pintar dengan Kod Nama Lisa

Sementara untuk model Lisa, telefon pintar ini akan dilengkapi dengan cip Qualcomm Snapdragon 778G Kryo 670 dengan jam hingga 2.4 GHz.

Syarikat ini juga menyertakan GPU Adreno 642L, dan telah mengintegrasikan modem Snapdragon X53 5G untuk model telefon pintar ini.

Lisa memiliki layar dengan kecepatan penyegaran 90 Hz dan tiga kamera dengan sensor utama Samsung GW3 64 megapiksel, sudut lebar, dan makro.

Selain itu, terdapat banyak ramalan mengenai siri apa yang akan menjadi dua telefon pintar bernama Vili dan Lisa.

Ramai yang percaya, kedua-duanya adalah Mi Mix 4 dan Mi CC11. Selain dua siri, Xiaomi juga dikatakan akan mengumumkan rangkaian telefon pintar lain pada separuh kedua tahun ini.

Lihat Juga :   Cara Unlock iPhone Anda Dengan Face ID Semasa Memakai Topeng (Mask)

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: