44 Orang Cedera Selepas ‘Tsunami’ Di Kolam Ombak di China

Berpuluh-puluh orang cedera apabila “kolam tsunami” di China gagal berfungsi dengan baik, menyebabkan ombak besar menghempas perenang, menurut laporan media tempatan.

Pengunjung kolam ombak di Taman Hiburan Air Yulong Shuiyun di Longjing mendapat lebih daripada yang mereka bayangkan pada hari Isnin apabila kerosakan teknikal menyebabkan ombak seperti tsunami mengganggu perairan yang sebelum ini tenang, video yang disiarkan di media sosial. Ombak itu kelihatan pantas meningkatkan ketinggian dan kelajuan serta membawa pengunjung yang berada di dalam tiub merempuh pengunjung lain. ia malah membanjiri kawasan sekitar, dan menghentam orang yang berada di persekitan kolam.

Empat puluh empat (44) orang cedera dalam kemalangan itu, laporan South China Morning Post, dan sekurang-kurangnya lima orang dimasukkan ke hospital kerana kecederaan termasuk patah tulang rusuk.

Di sebalik khabar angin di media sosial bahawa pengendali kolam ombak bertanggungjawab atas kemalangan itu, kerajaan tempatan mengaitkannya dengan “pemadaman elektrik yang merosakkan peralatan elektronik di bilik kawalan kolam tsunami, yang menyebabkan ombak di kolam tsunami menjadi terlalu besar. dan mencederakan orang,” lapor Morning Post.mKolam ombak telah ditutup tujuan siasatan.

 

About Author

Lihat Juga :   10 Negara Paling Banyak Dilawati di Dunia

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!