7 Tiktoker Yang Mendapat Pendapatan Yang Tinggi

Ramai remaja-siapa yang kita kenali sebagai Generation Z-menemui selebriti idola mereka, bukan melalui TV, tetapi platform mikro-vakum yang besar dan berkembang yang dikenali sebagai TikTok. Dahulu dikenali sebagai aplikasi media sosial yang  dipanggil Musical.ly, TikTok telah terus membiak selebriti muda baru dengan jutaan pengikut. Ini menjadikan mungkin mengingati beratus-ratus juta pengguna yang sudah mendaftar untuk aplikasinya, dan bilangannya terus berkembang.

Percaya atau tidak, banyak pencipta TikTok ini mempunyai lebih banyak peminat atau pengikut berbanding dengan beberapa selebriti yang paling terkenal seperti Bruno Mars dan Ariana Grande di mana-mana akaun media sosial mereka (iaitu YouTube). Akibatnya, lebih banyak lagi jenama yang bertujuan untuk bekerjasama dengan pencipta video di TikTok untuk meningkatkan kempen pemasaran mereka dengan mempromosikan jenama mereka kerana tiktok mempunyai rangkaian yang lebih luas dan mudah.

Jumlah wang yang diterima oleh pereka-pereka video tiktok ini bukan sedikit, mereka mungkin mendapat bayaran sepuluh atau bahkan ratusan ribu dolar bagi setiap kandungan yang ditaja, menurut Hub Marketing Influencer. Nombor ini dijangka boleh terus meningkat. Dengan ciri khas TikTok yang membolehkan pengguna berinteraksi dengan satu sama lain dalam video saiz kecil.

Ciri-ciri ringkas pada tiktok meyebabkan pengguna lebih senang dan melihat video yang ada pada tiktok berbanding kepada aplikasi-aplikasi yang lain.

Berikut adalah beberapa pencipta TikTok yang memperoleh pendapatan yang tinggi.

 

Baca Juga : Cara Buat Duit Dari Tiktok,: Ketahui Caranya di sini

7. Baby Ariel— net worth: $1,000,000

babyairel tiktok famous

Ariel Martin, yang terkenal dikenali sebagai Baby Ariel, adalah pencipta individu pertama yang melebihi 20 juta peminat pada Musical.ly (sebelum ianya dibeli oleh syarikat yang mengeluarkan tiktok). Sekarang dengan 30 juta “peminat” – istilah untuk pengikut di aplikasinya, populariti individu yang berusia 18 tahun itu telah memberikan peluang kepadanya untuk muncul di pelbagai rancangan TV untuk syarikat terkenal seperti Disney dan Nickelodeon. Baby Ariel sudah bergelar artis pada masa sekarang.

Lihat Juga :   Cara Buat Duit dari TikTok: Ketahui Caranya di sini

 

6. — net worth: $2,000,000

Savannah LaBrant

Savannah Soutas (sekarang LaBrant) adalah isteri Cole Labrant, bekas bintang Vine (salah satu pengkosian video) . Kebanyakannya video tiktok savannah berkongsi ialah momen lucu dan comel dengan anak perempuannya, Everleigh, yang juga mempunyai kehadiran media sosial yang besar. Dia mempunyai hampir 14 juta peminat di TikTok.

 

5. Danielle Cohn — net worth: $2,800,000

Danielle Cohn income tiktok

Danielle Cohn berjaya menyelinap ke barisan pencipta yang paling popular di Musical.ly pada usia 13 tahun sahaja. Pada ketika ini 13 juta peminat pada usia 14 tahun, dia paling terkenal dengan kontroversi sendiri yang mengatakan dia telah menikah dengannya kekasihnya yang berusia 16 tahun Mikey Tua-juga seorang yang berpengaruh dan hamil dengan anaknya.. Walau bagaimanapun, kontroversi ini membantu beliau mendapat lebih banyak pengikut bukan sahaja kepada TikTok tetapi juga kepada akaun media sosialnya yang lain.

 

4. Rebecca Zamolo — net worth: $3,200,000

Rebecca Zamolo

Sebagai seorang gimnas, Zamolo suka memaparkan bakatnya dalam video di TikTok dan YouTube, yang menjadikannya terkenal. Di sisi lain, dia kadang-kadang membuat catatan komedi dengan suaminya Matt Slays, bintang internet. Rebecca Zamolo mempunyai kira-kira 11.5 juta peminat di TikTok.

 

3. Loren Gray Beech — net worth: $3,300,000

Loren Gray Beech jutawan tiktok

Remaja berusia 17 tahun itu adalah pencipta yang paling diikuti di TikTok dengan lebih daripada 32.6 juta peminat. Selain TikTok, dia juga telah menghasilkan muzik sendiri sejak tahun 2017.

 

2. Jacob Sartorius — net worth: $8,600,000

Jacob Sartorius jutawan tiktok

Memperoleh subscriber melalui video lip-sync pada Musical.ly, Jacob Sartorius yang berusia 16 tahun berjaya meningkatkan kerjaya dengan agak berjaya dalam muzik bersama TikTok. Jacob juga mendapat banyak subscriber di platform lain seperti YouTube dan Instagram. Videonya di YouTube mempunyai lebih daripada 325 juta jumlah penonton.

Lihat Juga :   Macam Mana Nak Jadi FoodPanda Rider

 

1. Kristen Hancher — net worth: $11,400,00

Kristen Hancher pendapatan tiktok

Hancher muncul dan terkenal di TikTok melalui video berkaiatan “lip-syncing” dan “hair color changes”. Dia berjaya mendapatkan lebih daripada 23 juta peminat. Kini ahli skuad Pasukan 10 Jake Paul ini tinggal di rumah L.A. yang terkenal dengan bintang-bintang media sosial yang lain.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: