Apa yang boleh dinantikan daripada acara Apple pada bulan September: iPhone 13, Apple Watch Series 7, macOS Monterey & iOS 15 dan banyak lagi

apple event september 2021
Image Credits: Bryce Durbin / TechCrunch

Sekarang kita secara rasmi memasuki bulan September, pelancaran produk musim gugur Apple semakin hampir. Tahun ini, kita boleh mengharapkan Apple melancarkan barisan iPhone 13 dan Apple Watch Series 7, sementara terdapat juga iPad dan Mac baru. Pergilah ke bawah semasa kami menyelesaikan apa yang diharapkan dari acara Apple pada 14 September.

Perincian acara Apple 14 September

Apple minggu ini secara rasmi mengesahkan acara September yang dinanti-nantikan pada 14 September. Acara ini akan berlangsung pada pukul 10 pagi PT / 1 petang ET dan akan dibuat secara maya kerana wabak itu. Apple menggunakan slogan yang agak mengoda iaitu: “California Dreaming.” Acara ini di jangkakan akan menampilkan Ketua Pegawai Eksekutif Apple Tim Cook dan eksekutif Apple yang lain. Anda dapat melihat streaming acara melalui laman web Apple, saluran YouTube Apple, dan melalui aplikasi Apple TV di iPhone, iPad, dan Mac.

iPhone 13

iphone 13

Tidak seperti tahun lepas, di mana kita menyaksikan pelancaran iPhone 12 ter tunda pada bulan Oktober dan November, iPhone 13 dipercayai pelancaran tidak akan mempunyai apa-apa masalah untuk dilancarkan pada bulan September ini.

Apa yang boleh anda harapkan dari iPhone 13 tahun ini? Setakat ini, khabar angin menunjukkan bahawa iPhone 13 akan serupa dalam reka bentuk dengan iPhone 12, tetapi dengan kedudukan yang lebih kecil. IPhone 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max diharapkan dapat menampilkan peningkatan kamera yang terkenal, serta paparan ProMotion dengan sokongan kadar penyegaran (refresh rate) 120Hz.

Baru-baru ini, Bloomberg dan Ming-Chi Kuo melaporkan bahawa iPhone 13 akan menampilkan teknologi komunikasi satelit baru. Ciri-ciri ini, yang dapat diaktifkan melalui pembaruan perisian di masa depan, akan memungkinkan pengguna mengirim pesan darurat ketika berada di kawasan tanpa layanan sel.

Lihat Juga :   Senarai Smartwatch Pemantau Tekanan Darah (blood pressure monitor) Terbaik

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai apa yang diharapkan dari iPhone 13, pastikan untuk melihat panduan lengkap di sini . Berikut adalah beberapa ciri yang disebut-sebut akan ada pada iPhone baru ini:

  • Pilihan penyimpanan 1TB baru
  • mmWave 5G di lebih banyak negara
  • Bateri lebih besar
  • Cip A15 built-in
    … dan banyak lagi

 

Apple Watch Series 7

Apple Watch 7

Apple Watch Series 7 dijangka membawa reka bentuk semula yang besar untuk Apple yang boleh dipakai untuk pertama kalinya sejak tahun 2018. Khabar angin menunjukkan bahawa Apple Watch tahun ini akan menampilkan reka bentuk yang rata dan boleh didapati dalam saiz 41mm dan 45mm baru, dari 40mm dan 44mm. Kami menjangkakan akan diumumkan pada acara Apple nanti.

Walaupun ciri kesihatan adalah ‘selling point‘ utama Apple Watch, kami tidak mengharapkan naiktaraf yang besar tahun ini. Apple dikatakan sedang berusaha mengemas kini ciri yang sedia ada, termasuk pengukuran oksigen darah (blood oxygen measurement) dan pemberitahuan irama jantung yang tidak teratur ( irregular heart rhythm notifications).

Walau bagaimanapun, laporan pada akhir bulan Ogos menjatuhkan harapan. Nikkei dan Bloomberg sama-sama melaporkan bahawa Apple Watch Series 7 menghadapi kelewatan pengeluaran kerana reka bentuk barunya. Ini mungkin bermaksud bahawa Apple Watch Series 7 tidak diumumkan pada bulan September, tetapi hasil yang lebih mungkin adalah bahawa peranti ini diumumkan bersama-sama dengan iPhone 13 tetapi tersedia di kemudian hari dan / atau pada bekalan yang sangat terhad pada mulanya.

iPad mini dan Entry-level iPad

ipad mini 6 2021

Walaupun iPad Pro dikemas kini awal tahun ini dengan cip M1 dan peningkatan lain, Apple masih mempunyai dua iPad baru yang lain untuk tahun ini. 9to5Mac telah melaporkan bahawa Apple sedang menyiapkan iPad mini baru yang dikuasakan oleh pemproses A15 yang sama dengan iPhone 13, serta iPad tahap baru dengan cip A13 di dalamnya. Entry-lvel iPad 10.2 inci yang sebelum ini menggunakan cip A12 Bionic.

Lihat Juga :   Rumor: Pelancaran Galaxy S21 FE tidak mungkin dapat dilakukan sebelum suku terakhir 2021

Bloomberg melaporkan bahawa Apple sedang mengusahakan mini iPad baru untuk dilancarkan secepat mungkin tahun ini. Mini iPad baru dijangka menampilkan bezel yang lebih ramping dan tidak ada butang Home. Apple terakhir mengemas kini mini iPad pada tahun 2019, membawa pemproses A12 Bionic yang lebih pantas.

Walaupun kami menjangkakan iPad baru ini akan diumumkan pada musim gugur ini, tidak jelas sama ada pengumuman akan berlaku semasa acara September atau mungkin semasa acara kedua pada bulan Oktober atau November.

Tarikh MacOS Monterey & iOS 15 

iOS 15

Akhirnya, kami juga mengharapkan Apple mengumumkan tarikh pelancaran rasmi untuk pusingan kemas kini perisian seterusnya. Walaupun iOS 15, watchOS 8, tvOS 15, dan macOS Monterey dilancarkan di WWDC, mereka masih hanya tersedia dalam versi beta.

Semasa acara bulan ini (september 2021), kami menjangkakan Apple akan mengumumkan ciri baru yang ada pada iOS 15 dan watchOS 8 dan mengumumkan tarikh pelancaran rasmi.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: