Maaf AirAsia bukan lagi syarikat penerbangan tambang murah terbaik

 

AirAsia bukan lagi syarikat penerbangan tambang murah terbaik

Memperkenalkan syarikat penerbangan tambang murah terbaik di rantau Asia Pasifik: Scoot.

Pengangkut penerbangan tambang murah berusia lapan tahun itu mengetepikan juara bertahan dari Malaysia pada Anugerah Pelancongan TTG tahunan pada 27 September. Di mana anugerah ini telah dimenangi oleh AirAsia sebanyak tujuh kali lapan antara 2011 hingga 2018, The Straits Times

Sekiranya anda seorang rakyat Malaysia dan suka syarikat penerbangan anda, anda mungkin akan berasa marah, kerana Singapore Airlines, syarikat induk Scoot, telah dianugerahkan pembawa perkhidmatan penerbangan penuh yang terbaik.

Syarikat penerbangan itu dianugerahkan berdasarkan undi oleh pemain industri pelancongan dan pembaca TTG – Travel Industry News.

Kami cukup yakin orang di Scoot amat bergembira tentang anugerah ini. Kerana mereka sebelum ini mengalami gangguan penerbangan utama yang bermula pada November 2018 dan berterusan sehingga Februari 2019.

Masalah itu adalah masalah yang berkaitan teknikal yang melibatkan ribuan penumpang. Ketua Scoot Lee Lik Hsin terpaksa meminta maaf atas keadaan yang tidak diduga itu.

Sekarang, fokusnya adalah untuk meningkatkan pengalaman pelanggan. Terutama ketika hendak berlepas.

Beberapa perubahan telah dibuat, diantaranya termasuk mengeluarkan yuran pemprosesan pembayaran untuk penumpang tiket tempahan dalam talian dan berhijrah dari Terminal 2 Changi ke Terminal 1. Syarikat penerbangan itu juga bersiap sedia untuk melancarkan penerbangan ke sembilan destinasi.

“Pasukan Scoot bersyukur dan bersemangat untuk menerima anugerah ini dan kami akan terus memberi tumpuan kepada melampaui jangkaan pelanggan kami setiap hari walaupun kami berkembang secara global,” kata Lee.

Adakah anda bimbang, AirAsia?

sumber : sea.mashable.com

macammana.my

1 thought on “Maaf AirAsia bukan lagi syarikat penerbangan tambang murah terbaik

Leave a Reply