AirAsia Menawarkan Penerbangan Domestik Pergi-Balik Percuma Untuk Pemegang Pas Tanpa Had

airasia unlimited pass

AirAsia telah mengumumkan bahawa ia menawarkan penerbangan pulang percuma ke Langkawi atau destinasi domestik untuk semua pemegang Pas Cuti-Cuti Malaysia Tanpa Had. Inisiatif ini dicapai tidak lama setelah keputusan pemerintah untuk mencabut sekatan perjalanan antara negara apabila 90% penduduk dewasa di negara ini diberi vaksin sepenuhnya.

Menurut syarikat itu, langkah itu bertujuan memberi penghargaan kepada pelanggan atas sokongan berterusan mereka di tengah pandemi COVID-19 global. Pada saat yang sama, ia menambahkan bahawa inisiatif itu juga bertindak sebagai kompensasi atas “peluang perjalanan yang terlewat” yang disebabkan oleh pembatasan karantina yang dikenakan selama setahun terakhir.

Sebagai rangkuman, AirAsia memperkenalkan Pas Tanpa Had untuk Anggota BIG pada tahun 2020, dengan pas berasaskan antarabangsa dilancarkan pada bulan Februari dan pas “Cuti-Cuti Malaysia” domestik tiba beberapa bulan kemudian pada bulan Jun tahun yang sama. Walau bagaimanapun, masa tidak memihak kepada syarikat penerbangan kerana yang pertama memulakan debutnya tidak lama sebelum pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan pertama di Malaysia, sementara yang terakhir diumumkan bersamaan dengan perjalanan semula domestik pada masa itu (yang jelas tidak jatuh pada akhirnya).

AirAsia Offers A Free Domestic Return Flight For Unlimited Pass Holders

AirAsia mengatakan bahawa kod promosi untuk penerbangan pulang percuma akan diberikan kepada semua ahli BIG yang telah membeli Cuti-Cuti Malaysia Unlimited Pass melalui e-mel. Pengguna boleh menebus kod tersebut melalui laman web rasmi AirAsia BIG, atau dengan menggunakan aplikasi Airasia Super pada peranti mudah alih. Tempoh tempahan untuk penerbangan bermula dari 27 September hingga 27 Disember tahun ini, sementara tempoh perjalanan boleh ditetapkan antara 11 Oktober 2021 hingga 30 Jun 2022. Sebagai penerbangan domestik, syarikat penerbangan menyatakan bahawa hanya penerbangan AK yang dibenarkan untuk penukaran buat masa ini .

Lihat Juga :   Pelajar SPM 2021 terima suntikan Vaksin Covid19 Julai ini

Syarikat penerbangan itu sebelumnya telah mengumumkan pada bulan Ogos bahawa ia bersedia untuk terbang lagi, dengan memperhatikan bahawa kedua-dua kru dan kakitangan barisan hadapannya diberi vaksin 100% dan bersedia untuk melayani pelanggan dan penumpang. Pada saat yang sama, hal ini juga menunjukkan bahwa banyak langkah keselamatan dan kebersihan tanpa kontak telah dibuat untuk memastikan keselamatan para tamunya.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Cuti-Cuti Malaysia Unlimited Pass dan promosi penerbangan pulang domestik percuma, sila rujuk laman web AirAsia melalui pautan ini. Sebagai alternatif, butiran ini juga tersedia untuk rujukan anda di Airasia Super App di telefon bimbit dengan mengklik butang dalam aplikasi “Tidak terhad”.

(Sumber: Siaran akhbar AirAsia)

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!