AirAsia X menyambung semula penerbangan ANZ

airasia unlimited pass

AirAsia X (AAX) mengalu-alukan penerbangan D7220 dari Sydney ke Kuala Lumpur dengan muatan 61 peratus pada Jumaat lalu selepas dua tahun terhenti disebabkan oleh pandemik.

Ia menandakan penyambungan semula penerbangan komersial antara Australia dan Malaysia dan penerbangan dua kali seminggu ke Auckland, New Zealand mulai 7 Nov.

Menurut kenyataannya, terdapat rancangan untuk meningkatkan perkhidmatan secara beransur-ansur kepada setiap hari menjelang suku pertama tahun depan bagi memenuhi permintaan terpendam yang kukuh.

AAX juga meneruskan perkhidmatan terus ke Melbourne dan Perth pada awal November.

Sempena meraikan perkhidmatan ANZ, AirAsia menawarkan tambang bernilai hebat dari Sydney ke Kuala Lumpur atau Fly-Thru ke bandar lain dari A$239 (RM740) di tempat duduk Ekonomi. Tetamu boleh memilih Katil Rata Premium daripada A$899 all-in* sehala (*termasuk cukai dan yuran). Tertakluk kepada terma dan syarat. Tempoh perjalanan adalah antara sekarang dan 28 Okt 2022.

Perkhidmatan baharu ke/dari Sydney tersedia untuk tempahan pada ikon ‘Penerbangan’ di airasia Super App atau melalui laman webnya.

Australia kekal sebagai pasaran utama bagi Kumpulan AAX. Thai AAX, syarikat penerbangan saudara jarak jauh gabungan AAX, juga baru-baru ini mengumumkan penerbangan terus baharu dari Bangkok (Suvarnabhumi) ke Melbourne dan Sydney buat kali pertama pada 1 dan 2 Dis, 2022. — Borneo Post

Lihat Juga :   Kucing comel yang kelihatan sama dengan Puss in Boots

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!