America Chavez, watak MCU baharu dalam Doctor Strange 2

Asal usul America Chavez, watak MCU baharu dalam Doctor Strange 2

Doctor Strange in the Multiverse of Madness ialah sekuel yang akan menyaksikan hero Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) bersama Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) dan America Chavez (Xochitl Gomez) dengan penampilan sulungnya di MCU. Sebulan sebelum tayangan perdana filem itu, pengarah Sam Raimi menjelaskan dengan lebih terperinci tentang watak baharu itu.

Dalam temu bual bersama Fandango baru-baru ini yang dipetikdaripada ScreenRant (11/4), Raimi diminta menggambarkan hubungan antara America Chavez dan Doctor Strange dalam filem tersebut. Dia mendedahkan bahawa Chavez sebenarnya berasal dari multiverse lain.

Berdasarkan komik, Chavez berasal dari dimensi yang dikenali sebagai Utopia Parallel dan mempunyai keupayaan untuk membuka portal kepada alam semesta lain. Itulah sebabnya, Wanda berkata Chavez ialah orang yang sesuai untuk Strange kerana kepakaranya dan pengetahuannya tentang multiverse.

Asal usul America Chavez, watak MCU baharu dalam Doctor Strange 2

Menurut ScreenRant, Chavez nampaknya melarikan diri dari dunianya dan bekerjasama dengan Strange dan Wong untuk menghadapi ancaman multiverse. Portal bintang Chavez yang dilihat dalam treler itu juga memaparkan varian watak lain seperti, Strange Supreme, Defender Strange, varian Wanda, dan Profesor Charles Xavier yang kelihatan sebagai ahli Illuminati.

Kesimpulannya, Chavez adalah watak utama kepada jalan cerita Doctor Strange dalam Multiverse of Madness. Di luar filem ini, Marvel Studios masih belum mendedahkan sebarang rancangan lain untuk Chavez. Walau bagaimanapun, memandangkan hubungan watak itu dengan multiverse dan alam semesta MCU, kemungkinan dia akan muncul dalam lebih banyak projek selepas sekuel Doctor Strange.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!