Anak Weasel Di Rakam Menunggang Di Belakang Burung Woodpecker

burung belatok

Lihat Juga : 101 Laman Web Paling Berguna di Internet

 

 

 

“Kerajaan” haiwan tidak pernahtidak mengejutkan, termasuklah gambar dari Martin Le-May, seorang jurugambar kasual dari East London, telah merakamkan seekor anak weasel menikmati perjalanan yang menyenangkan di belakang burung woodpecker ini. Walaupun ia mungkin kelihatan comel dan manis, kebenaran di sebalik imej ini sebenarnya lebih membingungkan.

Kebenaran jahat

 

Walaupun kelihatan seperti momen dari filem Disney, anak weasel dan burung belatuk sebenarnya dalam perjuangan untuk hidup mereka. Weasel sedikit lapar dan ingin makanan dari burung belatuk. Sementara itu, burung belatuk hanya mahu hidup untuk melihat hari yang lain dan sehingga mereka terperangkap dalam peperangan sampai mati.

Perfect Moment

Kejadian menarik ini berlaku dan telah berjaya dirakam oleh kamera secara kebetulan. Ketika Le-May menikmati kedamaian dengan isterinya di sekeliling taman, dia mendengar seekor binatang dalam kesusahan, dan terjatuh di tempat kejadian di Hornchurch Country Park. Selepas itu, mereka melihat perebutan antara dua haiwan ini telah berlaku.

Martin Le May Woodpecker Photographer

Hanya beberapa saat selepas Martin dan isterinya melihat perebutan itu, pasangan itu terkejut ketika mereka melihat burung belatuk melayang melepasi mereka dengan anak weasel di belakangnya. Tanpa membuang masa, Le-May dengan cepat mencapai kamera dan mula mengambil gambar kejadian yang berlau. Nasib baik untuk burung belatuk, apabila anak weasel itu melompat ke darat, mungkin terganggu dengan Le-May dan isterinya, memberikan peluang kepada burung belatok untuk melarikan diri dan anak weasel melarikan diri ke rumput panjang.

Lihat Juga :   Video Game Bantu Lelaki Hilangkan 9kg dalam masa 30 hari

Seperti namanya, weasels terkenal kerana suka mencuri makanan dari sarang burung dan mengambil telur untuk di makan. Mungkin ini adalah apa yang berlaku di sini.

Burung belatok ini dikenali sebagai burung belatuk hijau Eropah, yang merupakan spesies pemalu yang sering mendapat perhatian melalui suara yang kuat. Walaupun kebanyakan spesies burung belatuk mematuk makanan di atas pokok untuk serangga, spesies ini cenderung untuk memakan semut di atas lantai. Memandangkan saiz burung belatuk yang kecik, ianya adalah sangat mengagumkan yang ianya mampu terbang dengan anak weasel bayi berpaut di belakangnya untuk jangka masa yang agak lama.

 

Sumber : disclose.tv

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!