Anda boleh mencuba Google Gemini pada peranti Android di Malaysia sekarang

Anda boleh mencuba Google Gemini pada peranti Android di Malaysia sekarang

Google telah menamakan semula Bard menjadi Google Gemini. Bersama-sama dengan penamaan semula, raksasa enjin carian turut melancarkan aplikasi mudah alih baharu untuk Android. Apps mudah alih itu pada mulanya dilancarkan hanya untuk AS tetapi kini telah berkembang ke lebih banyak wilayah termasuk Asia Pasifik, Amerika Latin, Afrika dan Kanada. Peluasan ini telah disahkan oleh ketua produk Gemini, Jack Krawczyk, yang turut mengesahkan bahawa Google sedang berusaha untuk membawa perkhidmatan tersebut ke Eropah tidak lama lagi.

Apps itu kini telah berfungsi pada peranti Android Malaysia kami. Gemini akan menggantikan Google Assistant anda pada telefon anda jika anda memasangnya, jadi cuma perlu diberi amaran jika pembantu anda mungkin berbunyi berbeza daripada biasa.

Sekarang, dengan apps itu, anda boleh menggunakan Gemini AI dengan sama ada arahan suara atau imej. Anda boleh menganggapnya sebagai versi lanjutan Google Assistant. Gemini boleh dipanggil dengan menggunakan arahan ‘OK Google’ (jika anda telah mengaktifkannya).

Sesetengah media melaporkan bahawa Gemini tidak boleh melakukan tugas asas yang boleh anda lakukan pada Google Assistant seperti menetapkan/mengubah suai penggera dan membuka apl menggunakan suara anda. Kedua-dua tugas itu berfungsi tanpa masalah pada peranti kami. Walau bagaimanapun, ia tidak membenarkan kami membuat peringatan – untuk itu, anda masih perlu menggunakan Google Assistant.

About Author

Lihat Juga :   Ciri Kill Switch Maybank kini boleh membekukan kad kredit dan caj anda

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!