Anda Kini Boleh Melabur Dalam Dana ASNB Melalui Touch ‘n Go eWallet

ASNB TnG

Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) telah bekerjasama dengan Touch ‘n Go eWallet untuk membolehkan pengguna mendapat akses digital yang lebih mudah kepada dana unit amanah. Kerjasama ini bermakna pengguna e-dompet boleh dengan cepat dan terus membuat pelaburan dalam mana-mana daripada 17 unit amanah ASNB bersama sembilan unit amanah sedia ada GOinvest.

17 dana itu termasuk campuran dana harga tetap dan harga berubah termasuk ASB, ASB 2, ASB 3 Didik, ASM, ASM 2 Wawasan, ASM 3 dan pelbagai dana Amanah Saham Nasional (ASN). Melalui e-wallet, pengguna boleh mengakses akaun ASNB mereka serta tanggungan mereka untuk melihat lima transaksi terakhir mereka serta menambah dana sedia ada dan melabur dalam dana baharu.

Apa yang anda tidak boleh lakukan melalui e-wallet ialah menebus pelaburan anda atau pun membuat akaun ASNB. Untuk melakukan sama ada, anda perlu menggunakan aplikasi ASNB atau pergi ke kaunter ASNB, ejennya atau bank. Untuk yuran, TnG mengenakan yuran perkhidmatan RM1 setiap kali anda melabur dalam dana harga tetap dan caj jualan antara 1% hingga 2% untuk dana harga berubah.

Pelaburan minimum yang boleh anda buat untuk mana-mana dana ialah RM10. Untuk menggalakkan penggunanya melabur, TnG kini menawarkan ganjaran pulangan tunai bagi mereka yang melanggan melalui aplikasi sehingga 8 Oktober 2023. Pengguna akan mendapat pulangan tunai RM1 apabila melabur RM10 dalam mana-mana dana ASNB dan bonus pulangan tunai RM10 untuk pelaburan melebihi RM500 dalam mana-mana dana harga boleh ubah.

(Sumber: Siaran Akhbar TnG)

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!