Anwar menjemput Elon Musk untuk merasmikan ibu pejabat Tesla Cyberjaya secara rasmi bersama-sama.

THE PETALING JAYA – Untuk menempatkan pejabat mereka di Malaysia, Tesla telah membeli sebuah bangunan di Cyberjaya, dan Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menyuarakan hasratnya agar pemilik Tesla itu, jutawan Elon Musk, menghadiri majlis itu bersamanya.

Semasa Roadshow Perpaduan Madani di Projek Perumahan Rakyat Hiliran di Kuala Terengganu malam tadi, Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim menyatakan dalam ceramah bahawa ketua wilayah Asia Tesla baru sahaja mendekatinya dan meminta beliau merasmikan pejabat itu, sama ada pada September atau Oktober.

Dia memuji keberkesanan Tesla dan menyatakan bahawa ini berlaku hanya beberapa minggu selepas pertemuan maya mereka dengan pemilik kaya Tesla, Elon Musk.

‘Perdana Menteri, kami telah membeli sebuah bangunan besar di Cyberjaya untuk ibu pejabat kami, dan kami kini sedang menyiapkannya, sama ada pada bulan Oktober atau pada akhir September,’ kata pemimpin serantau Asia Tesla kepada saya apabila dia melawat saya. Kami memerlukan anda untuk mempengerusikan.

Anwar berkata, “Saya kata saya boleh, dan ingin Elon Musk datang ke sini dan kita merasmikannya bersama, Insya-Allah.

Selepas pertemuan maya itu, sebelum ini didedahkan bahawa Tesla akan menubuhkan ibu pejabat di Cyberjaya. Ini berlaku pada pertengahan pelancaran Tesla Model Y dan Model 3 pertengahan Julai di Malaysia.

Anwar membuat lawak dengan mengatakan hubungan antara SpaceX dan PMX adalah sepupu, semasa ucapannya sambil memuji Tesla kepada penonton.

Anwar telah menggunakan nama PMX sejak beliau dilantik sebagai perdana menteri ke-10 negara, manakala SpaceX adalah satu lagi perniagaan Musk.

Lihat Juga :   America Chavez, watak MCU baharu dalam Doctor Strange 2

Sumber : The Vibes, 10 Ogos 2023

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!