Aplikasi Chanel : AI Lip Scanner akan Menemui Gincu Untuk Anda

Lipscanner channel

Aplikasi Chanel : AI Lip Scanner

Selepas ini jika anda ingin melihat warna bibir yang anda suka dengan cepat, anda boleh menggunakan AI untuk mencari warna yang sesuai dalam pelbagai lipstik Chanel.

Syarikat hari ini mengumumkan aplikasi Lipscanner baru yang membolehkan anda menggunakan kamera telefon anda untuk mengenal pasti sama ada ianya adalah bibir seseorang atau hanya warna pada dompet kegemaran anda. Kemudian, ia akan mencadangkan lipstik yang sesuai dari “lip universeChanel, yang merangkumi lebih dari 400 produk yang merangkumi kekemasan dan warna yang berbeza.

Ini bukan kali pertama syarikat kecantikan ini membuat aplikasi untuk mengenal pasti warna gincu – sistem Perso YSL bahkan akan mencetak warna tepat seperti warna yang ada scan, menjadikannya lebih canggih.

Chanel Lipscanner app

Lipscanner juga akan membolehkan anda “mencuba” lipstik untuk melihat sama ada anda menyukainya atau tidak. Sebenarnya, ciri percubaan solek digital bukanlah satu benda yang baru – produk seperti Sephora, Benefit dan banyak jenama besar lain dalam kecantikan dan kosmetik telah membuat versi mereka sendiri.

Itu tidak termasuk aplikasi-aplikasi pengeditan selfie lain di luar sana seperti Makeup YouCam yang membolehkan pengguna mereka mencuba dan membeli alat solek.

Tetapi Chanel mengatakan bahawa algoritma “menyelamatkan pengguna tugas tercari-cari dalam inventori besar dengan melakukan pengecaman warna dan kesesuaian dengan mereka,” menyebutnya sebagai “world-first for smart beauty“.

Kami di macammana.my tidak berapa pasti bahawa jika tuntutan itu benar, kerana terdapat banyak lagi aplikasi di luar sana yang hampir sama dengan konseop yang diperkenalkan Chanel ini.

Lihat Juga :   PENDAFTARAN KELAHIRAN DALAM TEMPOH PKP

Tetapi Chanel adalah salah satu jenama besar di dunia dan mempunyai bilangan peminat yang besar yang mungkin akan menghargai mencari nombor produk yang tepat untuk sesuatu yang mereka idamkan setelah melihatnya di Instagram.

 

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!