Aplikasi Move to iOS, Cara Apple untuk Menarik Pengguna Android

transfer android ke ios

 

Pengguna telefon pintar iPhone dan Android sering berbeza antara satu sama lain. Namun, ada Apple mempunyai cara yang tersendiri untuk memikat pengguna Android untuk berpindah ke iOS.

Aplikasi Move to iOS dikatakan mempunyai kemampuan yang lebih baik seiring dengan kehadiran iOS 15.

Memetik MacRumors, Ahad (13/6/2021), diketahui bahawa aplikasi ini berguna untuk memindahkan sejumlah file dari Android ke iPhone.

Ini termasuk contact, sejarah mesej, foto dan video, web bookmark, maklumat akaun e-mel, kalendar, dan wallpaper yang digunakan.

Hadir sejak 2015, Apple telah menambahkan beberapa keupayaan dengan pembebasan iOS 15.

Kebolehcapaian ke iPhone

Keupayaan itu merangkumi pengguna Android yang dapat memindahkan album foto, fail, folder, dan tetapan aksesibilitas ke iPhone yang akan mereka gunakan.

Tujuannya adalah untuk menjadikan pengalaman pengguna berasa lebih mudah untuk berpindah kepada iOS dari android. Kadang-kadang kerja-kerja ini akan menarik lebih ramai pengguna. 

Untuk makluman, kemampuan tambahan ini akan hadir dengan ciri iOS 15 yang akan dilancarkan pada akhir tahun ini.

Kemudian, syarat lain adalah berguna jika pengguna ingin transfer android ke ios ialah sekurang-kurangnya mesti menggunakan iOS 15.

50 Juta Muat turun


Move to iOS ada di Google Play Store, dapat diakses oleh peranti yang menjalankan Android 4.0 atau lebih tinggi. Kemas kini terbaru merangkumi peningkatan pada pemindahan fail dari beberapa peranti Huawei, Vivo, dan Oppo. Aplikasi ini telah dimuat turun lebih dari 50 juta kali oleh pengguna Android di Play Store.

Lihat Juga :   Ingin Melancong? 5 Sebab Mengapa Anda Perlu Guna Klook

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: