8 Aplikasi Terbaik Untuk Melancong Ke Eropah

aplikasi terbaik untuk travel europe

Aplikasi terbaik untuk melancong ke eropah. Telefon pintar kita telah menjadi seperti ejen perjalanan peribadi kita pada hari ini. Daripada mencari penerbangan, untuk mengakses terjemahan, mereka telah menjadi satu kedai sehenti untuk semua yang kita perlukan samaada untuk mencari, menempah, dan menikmati percutian kami.

Melalui penggunaan aplikasi-aplikasi yang berguna ini, kita mengembara dapat dengan mudah ke seluruh dunia seperti seorang pro. Namun terdapat aplikasi kegunaanya terhad kepada sesetengah negara; contohnya aplikasi yang hebat untuk Australia, mungkin tidak dapat digunakan di Eropah.

Semasa melancong di Eropah, anda mungkin mempunyai pelbagai pilihan untuk pengangkutan, hotel, bahasa, penukaran mata wang, dan sebagainya. Oleh itu, mengetahui aplikasi terbaik untuk membantu anda dalam perjalanan anda adalah penting untuk menikmati pengalaman perjalanan yang sempurna .

Berikut adalah aplikasi terbaik untuk melancong ke eropah dan ianya adalah kegemaran kami semasa perjalanan di Eropah. Saya jamin anda akan berasa selesa ketika berjalan di sana jika anda mempunyai tujuh aplikasi ini di telefon anda!

Aplikasi Terbaik untuk Melancong Ke Eropah

 

TEP Wireless

 

wireless untuk melancong ke europah
Tep internet wayarles

OK, ini bukanlah aplikasi sebenarnya, tetapi sebelum kita melompat ke aplikasi terbaik yang anda perlukan untuk ke melancong ke eropah, untuk menggunakan mana-mana aplikasi tersebut, sudah tentu anda memerlukan akses internet.

TEP menawarkan peranti yang sangat mudah; sebuah hotspot WiFi peribadi bersaiz saku, untuk memastikan anda bersambung ke internet berkelajuan tinggi di mana sahaja di seluruh Eropah. (Berkelajuan tinggi dan selamat).

Tep Wireless adalah Wifi mudah alih terbaik di Eropah untuk menikmati internet tanpa had (sehingga lima peranti pada satu masa) dengan lancar antara negara, tanpa perlu bergantung pada kad SIM tempatan atau hotspot awam yang tidak selamat. Pakej bermula pada $ 6.95 sehari.

Kini aplikasi kegemaran kami untuk Eropah!

TripCase

apps-untuk-melancong-di-europe

 

Salah satu aplikasi terbaik untuk perjalanan sepanjang anda melancong ke Eropah, TripCase membolehkan anda mengaturkan semua butiran perjalanan dan rancangan perjalanan anda di satu tempat. Dengan mudah menghubungkan tempahan hotel anda, penerbangan, penyewaan kereta dan banyak lagi. Anda boleh melihatnya dalam satu jadual perjalanan dalam aplikasi ini.

Lihat Juga :   Thailand Akan Buka Semula Phuket Kepada Pelancong Yang Telah Menerima Vaskin mulai 1 Julai

Lihat jadual penerbangan dan akses nombor hubungan yang berguna. Dapatkan announcement terbaru seperti kelewatan penerbangan dan perubahan pintu yang akan dihantar terus ke telefon anda.

Di samping itu, anda boleh dengan cepat mengakses arah ke hotel anda apabila anda tiba di destinasi dan anda boleh menempah Uber terus dari aplikasinya. Perkongsian perjalanan anda dengan orang lain dalam TripCase akan memudahkan anda kerana TripCase akan mengemaskini jadual terkini bagi pihak anda.

 

Omio (atau dikenali sebagai GoEuro)

apps omio untuk melancong di europah

 

Melancong ke Eropah tidak sempurna tanpa menggunakan aplikasi Omio. Omio adalah aplikasi yang sangat berguna jika anda ingin membuat pencarian dan tempahan untuk kereta api, bas, dan penerbangan di seluruh Eropah. Ia adalah salah satu aplikasi perbandingan terbaik untuk pengangkutan murah kerana ia memaparkan semua pilihan pengangkutan untuk mendapatkan dari Tempat A ke Tempat B.

Perbandingan yang up to date kepada lebih daripada 600 kereta api, bas dan penerbangan, dan anda boleh membandingkan tiga mod pengangkutan yang berbeza secara langsung bersebelahan antara satu sama lain untuk mencari perjalanan yang paling cepat dan / atau paling murah.

Ia membolehkan anda mencari dan membuat perbandingan dengan cepat bagi beribu-ribu laluan untuk keretapi, bas, dan penerbangan di mana sahaja di Eropah.

Dalam beberapa langkah yang mudah, anda boleh memilih perjalanan yang paling sesuai dengan keperluan anda dan menyenaraikan harga terbaik, dan mempunyai e-tiket tanpa kertas anda tersedia di dalam aplikasi, walaupun tanpa sambungan Wi-Fi.

 

MyTaxi

mytaxi apps untuk melancong ke europah

MyTaxi adalah aplikasi teksi terbesar di Eropah, MyTaxi mempunyai rangkaian lebih daripada 45,000 teksi afiliasi di 40 bandar. Ia adalah aplikasi teksi pertama yang membolehkan anda menempah, membayar, dan menilai teksi.

Hanya tempah teksi dengan MyTaxi, tambahkan kaedah pembayaran ke akaun anda (kad kredit atau PayPal) dan bayar perjalanan anda dengan aplikasinya, dan tonton ia tiba dalam masa sebenar dan pada peta bersama-sama dengan acknowledgement pemberitahuan apabila pemandu tiba di lokasi anda.

Jika anda suka dengan pemandu teksi anda, simpan nama mereka sebagai “regular driver”. Mereka akan diletakkan di bahagian atas senarai apabila anda menempah perjalanan.

Lihat Juga :   Maaf AirAsia bukan lagi syarikat penerbangan tambang murah terbaik

MyTaxi telah melengkapkan teksi dengan PC tablet yang membolehkan penumpang melihat berita terkini dan ramalan cuaca semasa perjalanan mereka.

 

Culture Trip

culturetrip apps melancong ke eropah

Aplikasi Culture Trip seperti Tripadvisor. Ia memberikan anda cadangan teratas apabila anda mencari destinasi tempat-tempat menarik dan restoran bersama-sama dengan maklumat mengenai seni, muzik, sejarah, dan banyak lagi.

Terokai artikel yang difokuskan pada destinasi anda yang ditulis oleh penduduk setempat. Tandakan artikle yang anda mahu dan adan boleh juga berkongsi berkongsi dengan Facebook, Twitter, Pinterest, dan Instagram. 

Aplikasi ini merangkumi pelbagai lokasi di seluruh dunia. Maklumat yang terdapat di dalam culture trip ini adalah hasil input dari pengguna individu yang memberikan cadangan berdasarkan keutamaan, pilihan dan pendapat peribadi mereka  mengenai susuatu lokasi untuk memberi anda inspirasi untuk apa yang anda boleh lakukan.

 

 

TheFork

thefork apps restaurant

Kawan makanan terbaik anda, The Fork membolehkan anda mencari dari lebih daripada 40,000 restoran untuk mencari makanan sepanjang berada di Eropah. Ianya amat sesuai digunakan apabila anda sudah buntu untuk makan apa semasa melancong.  

Baca ulasan restoran, lihat foto masakan, tengok menu imbas dan cari arah ke restoran pilihan anda. Aplikasi ini membolehkan anda menempah restoran secara percuma dan menghantar pengesahan tempahan anda melalui e-mel dan SMS.

Manfaatkan program kesetiaan dan diskaun dalam apps sehingga 50 peratus di restoran pilihan, termasuk diskaun sebanyak 10 € selepas membuat tempahan pertama dengan aplikasi.

 

 

Terjemahan Google

apps google translate untuk travel europe

Pembelajaran bahasa baru boleh menjadi amat sukar dan perjalanan di seluruh Eropah memberikan anda kesukaran untuk berkomunikasi kerana kepelbagaian bahasa.

Syukurlah dengan aplikasi Google Translate, anda tidak perlu mempelajari semua bahasa kerana ia membolehkan anda menerjemahkan lebih dari 100 bahasa yang berbeza.

Tidak mempunyai data atau Wi-Fi? tidak ada masalah, kerana ia boleh menterjemahkan 59 bahasa tanpa sambungan internet.

Salah satu ciri kegemaran saya ialah terjemahan kamera segera yang membolehkan anda untuk terus menerjemahkan teks dari hampir 40 bahasa dengan hanya menunjuk kamera telefon anda pada teks itu.

Lihat Juga :   AirAsia Menawarkan Penerbangan Domestik Pergi-Balik Percuma Untuk Pemegang Pas Tanpa Had

travel europe guna apps google translate

Star dan simpan perkataan dan frasa yang diterjemahkan untuk rujukan masa depan, mengambil gambar untuk terjemahan berkualiti tinggi, dan terjemah perbualan dwibahasa dengan cepat.

 

CalConvert

guna calconvert apps untuk travel europe

Sekiranya anda sama seperti saya iaitu benci bila berurusan dengan matematik di kepala anda, CalConvert akan membantu anda dalam penukaran mata wang serta berurusan dengan unit ukuran yang lain.

Ia adalah kalkulator saintifik yang mudah dan maju yang menyokong semua fungsi matematik utama. Anda mendapat akses kepada 150 + mata wang tanpa internet supaya anda dapat melihat berapa harga barang-barang di Europe nanti jika diconvert kepada matawang kita.

calconvert aplikasi Terbaik Untuk Melancong Ke Eropah

CalConvert bukan sahaja boleh mengira kadar tukaran matawang tapi juga boleh mengukur kaki ke meter, pound hingga kilogram, dan batu ke kilometer. Anda boleh dengan mudah menyimpan unit pengukuran dan mata wang yang sering digunakan serta dapat melihat sejarah penukaran atau pengiraan anda.

 

HotelsCombined

hotelcombined untuk carian hotel murah melancong ke eropah

Dengan banyak laman web dan aplikasi tempahan di luar sana, sukar untuk mengetahui yang mana satu perlu digunakan. HotelsCombined bertindak sebagai enjin carian khusus untuk mencari hotel terbaik pada kadar terbaik.

Saya biasanya suka Boooking.com untuk mencari hotel tetapi HotelsCombined membolehkan saya melihat harga yang disenaraikan dari laman web ini serta banyak lagi seperti Expedia dan Hotels.com.

hotelcombined Aplikasi Terbaik Untuk Melancong Ke Eropah

Carian sekitar 800,000+ hotel dengan imej dan penarafan, dan anda dijamin dengan harga terbaik mereka. Ciri yang menarik HotelCombined ini adalah ianya tersedia lebih daripada 40 bahasa.

HotelsCombined juga boleh membantu anda mendapatkan hubungan dengan hotel anda dan berkomunikasi apa-apa isu tempahan. Sehingga kini saya dapati aplikasi ini adalah amat mudah digunakan dan menyenangkan kita melihat senarai hotel yang termurah.

 

Lihat : Maaf AirAsia bukan lagi syarikat penerbangan tambang murah terbaik

 

1 thought on “8 Aplikasi Terbaik Untuk Melancong Ke Eropah

  1. Apalagi bagi orang yang belum pernah jalan sendiri ke negara seperti Inggris, Perancis, Italia, Belanda, Jerman, dan lainnya, mungkin sebagian besar orang ragu: bagaimana bisa jalan-jalan tanpa tour guide? Untuk Anda yang senang travelling dan wisata tapi tidak mau repot, ikut tour memang pilihan yang aman. Sedangkan untuk orang yang suka pertualangan dan kebebasan, jalan sendiri bukanlah kesulitan besar.

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: