Aplikasi TikTok di Android TV Samsung dan LG

Tiktok TV

TikTok meluaskan penguasaan aplikasinya di skrin TV secara besar-besaran. Pada mulanya, aplikasi TikTok telah dilancarkan di Amerika Utara pada platform Fire TV Amazon.

Kini, apps TikTok telah tersedia pada peranti TV pintar Samsung dan LG, serta Android TV, termasuk Chromecast dengan Google TV.

Memetik The Verge, Selasa (23/11/2021), TikTok berkata, “Perisian untuk skrin besar akan dioptimumkan untuk pengalaman menonton TV di rumah, menjadikannya mudah untuk menonton kandungan daripada feed For You & Following, termasuk yang paling banyak. video yang disukai dan ditonton di Internet. pelbagai kategori, daripada permainan kepada komedi kepada makanan kepada haiwan peliharaan.”

Apps TikTok TV turut menampilkan sesi Discover untuk. Video TikTok yang boleh ditonton di TV berdurasi sehingga tiga minit.

Di luar Amerika Utara, aplikasi TikTok TV telah tersedia di Samsung TV dan Fire TV di UK sejak 2020.

Aplikasi TikTok mempunyai lebih 1 bilion pengguna aktif di dunia setakat September lalu. Untuk Android, TikTok dilaporkan telah mengambil alih takhta YouTube untuk purata masa tontonan di Amerika Syarikat.

Dengan kehadiran TikTok pada lebih banyak TV pintar di dunia, pengguna akan mendapati lebih mudah untuk menonton video TikTok, termasuk di rumah, pada skrin yang lebih besar.

About Author

Lihat Juga :   Chrome Update Terkini Untuk Mac Menjadikannya Lebih Laju Daripada Safari Apple Sendiri

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!