Apple akan melancarkan beberapa produk Termasuk Mac Pro M1X pada 18 Oktober 2021

apple event 18 october 2021

Hampir sebulan selepas iPhone 13 diumumkan, Apple akan mengadakan satu lagi acara pelancaran yang dijadualkan minggu depan. Tema acara disebut “Unleashed” dan sepertinya mereka melancarkan sesuatu yang baru untuk pengguna tenaga.

Acara yang akan datang akan diadakan pada 18 Oktober 10 pagi PDT iaitu pada hari Selasa, 19 Oktober jam 1 pagi waktu Malaysia. Anda boleh menonton acara tersebut di laman web Apple atau di saluran YouTube rasmi mereka seperti yang disertakan di bawah:

Oleh kerana syarikat Cupertino telah mendedahkan iPhone, iPad dan Apple Watch barunya bulan lalu, tidak menghairankan bahawa fokus seterusnya adalah pada komputer Mac nya. Kemas kini utama terakhir untuk kategori tersebut adalah iMac 2021 yang disokong oleh cip Apple M1. Jadi, apa yang boleh kita jangkakan pada 19 Oktober?

MacBook Pro baru dengan cip M1X

Sudah beberapa bulan berspekulasi bahawa Apple sedang melancarkan MacBook Pro serba baru yang menampilkan paparan LED mini. Ia dikatakan hadir dalam saiz 14 “atau 16″ dan menggunakan cip Apple M1X yang lebih hebat. MacBook Pro serba baru dikatakan mempunyai reka bentuk industri canggih seperti yang dilihat pada model iMac, iPad mini, iPad Pro, iPad Air, dan iPhone terkini.

Terdapat juga spekulasi bahawa Apple mungkin menyingkirkan Touch Bar untuk MacBook Pro baru tetapi mereka akan membawa kembali MagSafe, HDMI, dan juga slot kad SD. Ini sepertinya peningkatan yang sempurna untuk pencipta kandungan yang sering bergantung pada dongle dan penyesuai untuk menyelesaikan tugas.

Model MacBook Pro dengan M1X juga dapat menandakan berakhirnya pergantungan Apple pada Intel untuk memberi kekuatan kepada seluruh barisan MacBook. MacBook Air terkini dan MacBook Pro 13 spesifikasi rendah dengan 2 port USB-C sudah berjalan pada cip M1 khas Apple, dan bahagian terakhir teka-teki adalah model MacBook Pro dengan spesifikasi tinggi dengan 4 port USB-C.

Lihat Juga :   Android Atau iPhone: Yang Manakah TERBAIK untuk anda 2023?

Mac mini yang lebih hebat dengan M1X


Apple Mac mini telah diperbaharui dengan cip Apple M1 pada bulan November 2020 dan juga berspekulasi bahawa Apple dapat memperkenalkan versi yang lebih hebat dengan M1X. Ia dikatakan boleh dikonfigurasi hingga 64GB RAM dan dilengkapi dengan pilihan 16 atau 32 teras grafik. Ia juga dikhabarkan bahawa Mac mini baru yang akan datang akan mendapat reka bentuk semula yang lebih nipis dan ia juga menggunakan kabel kuasa snap-on magnetik yang sama dengan iMac baru.

AirPods adalah earbud wayarles terlaris di dunia dan kini masanya untuk penggantian baru. Sejak diperkenalkan pada tahun 2016, satu-satunya peningkatan yang signifikan untuk AirPod generasi ke-2 adalah “Hey Siri” dan sokongan pengecasan tanpa wayar.

AirPod generasi ketiga dikhabarkan mempunyai reka bentuk yang serupa dengan AirPods Pro semasa tetapi anda tidak akan dapat menggantikan ear tips. Untuk menjadikan AirPods lebih mudah diakses.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!