Apple mengeluarkan kemas kini iOS 15.5, versi terkini sistem pengendalian iPhone

iOS 15.5

Apple dikhabarkan telah mengeluarkan kemas kini untuk sistem pengendalian iOS 15.5 dan macOS. Syarikat itu mengeluarkan kemas kini versi terbaharu mereka sebelum persidangan pembangun tahunan mereka berlangsung secara rasmi.

Salah satu ciri terbaharu iOS 15.5 ialah kemas kini kepada apps Apple Wallet, yang kini boleh membenarkan pengguna Apple Cash menghantar atau meminta wang dengan cepat. Selain itu, kemas kini turut dibuat pada aplikasi Apple Podcast yang membenarkan pengguna mengehadkan bilangan episod yang disimpan pada telefon mereka.

Berdasarkan nota keluaran Apple yang diambil dari halaman The Verge (17/5), kemas kini itu turut merangkumi pelbagai pembetulan ‘bug’ dan prestasi sistem telefon. Walau bagaimanapun, penambahbaikan utama dalam kemas kini ini hanya tertumpu pada Apple Cash dan Podcast.

Sebagai tambahan kepada kemas kini pada iOS 15.5, syarikat itu juga mengeluarkan kemas kini pada macOS dengan Monterey 12.4. Versi macOS ini diketahui menyertakan pembetulan untuk kualiti buruk kamera web monitor Apple Studio Display.

Pengeluaran iOS 15.5 datang kurang daripada sebulan sebelum Apple dijangka mengumumkan kemas kini iOS 16 mereka pada persidangan pembangun tahunan. Untuk mengemas kini versi iOS 15.5 ini, pengguna boleh melihat arahan di laman web rasmi syarikat Apple.

About Author

Lihat Juga :   Tempahan Tesla Model 3 kini boleh dibuat dan bermula pada RM189,000.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!