Apple Mengesahkan iOS 15.4 Akan Dikeluarkan Minggu Depan

iOS 15.4

Sekarang, jika anda memakai mask dan ingin unlock iPhone anda menggunakan Face ID, anda perlu mempunyai Apple Watch. Walau bagaimanapun, Apple sedang mengusahakan ciri dalam iOS 15.4 yang akan membolehkan pengguna membuka kunci iPhone mereka sambil memakai mask walaupun mereka tidak memiliki Apple Watch.

Apple telah mengesahkan semasa acara 8 Mac bahawa iOS 15.4 akan dikeluarkan minggu hadapan. Kemas kini telah diuji dalam public beta sejak Januari, dan kini nampaknya sudah bersedia untuk ‘primetime’.

Perlu diingat bahawa ciri ini hanya akan berfungsi dengan mask dan pengguna tidak boleh memakai cermin mata hitam dan mask pada masa yang sama. Mungkin ini kerana memakai topeng DAN cermin mata hitam akan mengaburkan wajah seseorang terlalu banyak sehingga ID Wajah boleh dianggap sebagai alat keselamatan yang berkesan.

Sebagai tambahan kepada sokongan Face ID untuk mask, iOS 15.4 juga dijangka membawa perubahan lain seperti ciri anti-stalking yang lebih baik untuk AirTag, sokongan untuk pencetus penyesuaian DualSense PS5, menambah nota pada kata laluan Rantai Kunci iCloud dan banyak lagi.

Lihat Juga :   Macam Mana Membuat Rayuan BKM

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!