5 Perkhidmatan dan Apps Untuk Extra Income

apps dan service untuk extra income

Apps Untuk Extra Income

Adakah anda memerlukan lebih banyak wang?  Siapa yang tidak, bukan? :). Setelah mencari jalan penyelesaian kepada masalah kewangan yang saya sendiri hadapi, saya memutuskan untuk browse di internet untuk mencari services dan apps untuk extra income (dalam bentuk bayaran & ganjaran) serta dapat  menyimpan wang.

Berikut adalah aplikasi dan perkhidmatan yang saya dapati yang menjana wang, cashback dan ganjaran yang lain:

 

1.8coin

Apps untuk extra income 8coin malaysia

 

8coin (dahulunya dikenali sebagai 8Share) adalah platform ganjaran sehenti Malaysia untuk pengguna media sosial yang suka mendapatkan barangan percuma, memperoleh wang tambahan setiap bulan, dan menjadi orang pertama yang memperkenalkan sesuatu yang baru kepada keluarga dan rakan mereka.

Apabila anda menyertai kelab ganjaran peribadi ini, anda hanya perlu berkongsi kandungan yang menarik (juga dikenali sebagai ‘Istimewa’) dari laman webnya pada garis masa akaun media sosial anda. Anda mendapat 8 buah-buahan apabila rakan-rakan / pengikut anda di media sosial menyemak khas yang anda kongsi.

Hadiah bulanan di mana anda boleh menangi di 8coin adalah seperti alatan dan baucar. Anda boleh menggunakan semua 8coins yang telah anda peroleh untuk menebus wang tunai serta barangan lain seperti baucar beli-belah, kupon makanan, alat dan banyak lagi, dari 8coin Rewards Store.

Bersama 8coin adalah percuma, dan wang tunai diproses dua kali sebulan melalui pemindahan bank.

8coin adalah produk kakak kami, jadi anda pasti boleh bergantung padanya!

Keperluan:
• Akaun bank Malaysia

Bayaran / Ganjaran:
8coins – digunakan untuk menebus wang tunai dan barangan dan barangan lain

Daftar untuk akaun 8coin percuma sekarang!

Muat turun 8coin di iTunes dan Google Play Store.

Lihat Juga :   Beli Crytpo Dengan Huobi & Dapat Huobi Welcome Bonus $300 + 40 DOGE

 

shopback Apps untuk extra income

ShopBack adalag apps untuk extra income yang amat mudah digunakan. Ianya adalah tapak e-dagang yang membolehkan anda mendapatkan peratusan tertentu wang anda kembali (juga dikenali sebagai Cashback di laman web mereka) apabila anda berbelanja secara dalam talian. Senarai peniaga mereka termasuk Lazada, Zalora, Sephora, Airbnb, Grab, Expedia, Malaysia Airlines, klook, Qatar Airways dan banyak lagi! ShopBack juga menawarkan pelbagai kod promo dan baucar dalam talian dari pelbagai peniaga – fesyen, makanan, perjalanan, dan sebagainya.

Apps untuk extra income dengan shopback

Untuk mendapatkan Cashback apabila anda berbelanja secara dalam talian, hanya belanja melalui laman web ShopBack, aplikasi, atau butang lanjutan Google Chrome. Klik pada mana-mana kedai di ShopBack, dialihkan ke laman web kedai, kedai seperti biasa, dan dapatkan Cashback di akaun ShopBack anda! Anda boleh mengeluarkan wang anda sebaik sahaja anda mencapai jumlah Tunai Rebat minimum sebanyak RM10.00. Cukup mudah, kan?

cara guna shopback Apps untuk extra income

Jika anda seorang pemborong kedai dalam talian, anda tahu ke mana hendak pergi. 😉

Keperluan:
• Akaun bank Malaysia

Bayaran / Ganjaran:
• Pulangan semula
• Kod promo dan baucar dalamBayaran / Ganjaran talian

Muat turun ShopBack di iTunes dan Google Play Store.

Dapatkan belanjaan ShopBack Cashback Buddy Google Chrome.

 

3. MyBump

 

mybump Apps untuk extra income

Apps untuk extra income berikutnya adalah MyBump adalah platform pengiklanan orang ramai yang membantu pemandu mendapatkan sementara mereka memandu. Anda mendapat wang dan percuma apabila anda menyokong jenama di akaun kereta dan sosial anda (Facebook dan Instagram). Pada dasarnya, apa yang perlu anda lakukan ialah memilih kempen, melekatkan pelekat kempen (dihantar kepada anda) di belakang kereta anda, dan ambil dan berkongsi selfie di media sosial sebagai bukti.

Lihat Juga :   Pekerjaan sepenuh masa disediakan kepada pekerja AirAsia Food & xpress Riders.

MyBump beroperasi terutamanya di Lembah Klang, dan kadang-kadang di Pulau Pinang dan Johor Bahru. Ia benar-benar percuma dan ia membayar anda secara bulanan melalui pemindahan bank. bagus kan?

Masa untuk membuat wang ketika anda terjerat dalam lalu lintas.. kerana makin ramai dan lama orang melihat iklan di kereta anda!

apps untuk buat extra income mybump

Keperluan:
• Akaun bank Malaysia
• Lesen pemandu Malaysia yang sah
• Sebuah kereta (atau dilindungi di bawah polisi insurans kereta kereta yang anda bercadang untuk memandu)
• Akaun Facebook atau Instagram yang aktif
• Rekod memandu yang baik

Bayaran / Ganjaran:
• Jumlah asas kira-kira RM100 –
RM200 sebulan untuk setiap pelekat
• Freebies (barangan jenama, hadiah, kod diskaun, baucer, dan sebagainya)

 

4. Manis

getmanis apps

Manis adalah aplikasi mudah alih kesetiaan sejagat yang memberi ganjaran kepada anda untuk menjejaki perbelanjaan anda. Anda mendapat mata apabila anda mengambil dan memuat naik gambar resit anda menggunakan aplikasinya. Mata yang anda peroleh adalah berdasarkan jumlah yang ada pada resit anda (RM1 = 1 Manis point). Mata anda boleh digunakan untuk menebus ganjaran dari kedai pilihan anda.Apps untuk extra income getmanis

 

Penerimaan daripada pelbagai peniaga diterima – makanan dan minuman, runcit, kesihatan dan kecantikan, hiburan, dan perkhidmatan. Anda hanya perlu mencari pedagang resit anda dalam aplikasinya. Satu perkara penting yang harus diperhatikan adalah bahawa resit anda mesti terputus dalam hari yang sama pembelian anda.

Keperluan:
• Telefon pintar

Bayaran / Ganjaran:
• Mata Manis (untuk menebus baucar fizikal / dalam talian / wang tunai)

Muat turun Manis di iTunes dan Google Play Store.

 

 

 

register moola

Lihat Juga :   5 Gamers Malaysia Paling Kaya Sehingga 2019

Moola juga adalah apps untuk extra income yang berasakan perngiklanan pada kereta. Moola adalah sebuah syarikat pengiklanan yang membolehkan pemandu mendapatkan sementara mereka memandu. Moola menghubungkan anda dengan jenama yang mahu iklan luar mudah alih. Anda dibayar untuk memasang dan memandu dengan filem / pelekat vinil pengiklanan di dalam kereta anda.

moola Apps untuk extra income

 

Pendapatan didasarkan pada asas tera dengan topi maksimum. Sekiranya anda memacu kira-kira 35KM sehari (semasa waktu siang), anda boleh mendapatkan di mana-mana sehingga RM800 sebulan, bergantung pada kempen. Kempen biasanya berlangsung antara 3 – 6 bulan, tetapi ini juga bergantung pada kempen jenama / pengiklan.

Keperluan:
• Akaun bank Malaysia
• Lesen pemandu yang sah
• Rekod memandu bersih
• Sebuah kereta yang berumur kurang dari 10 tahun dalam keadaan baik dengan kerja cat kilang selesai (di mana kerja cat kenderaan anda bersih dan sama ada dengan kilang asal yang dicat atau bersamaan dengannya)
• Anda mestilah pemandu yang kerap
• Telefon pintar (Android atau iPhone) dengan pelan data

Bayaran / Ganjaran:
• Sehingga RM800 sebulan

Muat turun Moola di iTunes dan Google Play Store.

 

Penutup

Kami berharap perkongsian dan senarai perkhidmatan dan apps untuk extra income ini dapat membantu anda membuat penilaian dan pilihan kepada anda.

 

 

About Author

2 thoughts on “5 Perkhidmatan dan Apps Untuk Extra Income

  1. The app will give you status updates of the job, tracking links and proof of job completion. Extra features for free: on-the-way sms, photo uploads, chat, dashboard, templates and so much more!

  2. Ping balik: Tesla Cybertruck sudah ada lebih daripada 145,000 pesanan - Elon Musk - MacamMana.my

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!