Apps Yang Perlu Anda untuk Melancong Ke Jepun

travel to japan

Jepun adalah salah satu negara yang paling menarik untuk dikunjungi. Walau bagaimanapun, menavigasi jalan anda di sekitar tempat dan budaya Jepun (terutamanya bandar yang sibuk) mungkin menjadi rumit untuk pelawat kali pertama.

Nasib baik, terdapat banyak aplikasi yang boleh membantu anda semasa lawatan anda ke Jepun. Lihat senarai apl yang mesti ada berikut untuk menerokai Jepun supaya anda tidak merumitkan lawatan anda dan menikmati penginapan anda.

LINE
Chat and communication.

Apps LINE ialah alat penting untuk pemesejan teks dan suara, panggilan video dan perkhidmatan terjemahan. Ia digunakan secara meluas oleh penduduk tempatan.

 iOS  Android

JapanTaxi
Perkhidmatan ride-hailing.

JapanTaxi ialah aplikasi popular untuk perkhidmatan ride-hailing di Jepun, menawarkan pelbagai pilihan pengangkutan, termasuk teksi, van dan kereta mewah, dengan ciri seperti real-time tracking, dan multilingual support.

 iOS  Android

Google Map
Peta, arah dan navigasi.

Google Map menyediakan maklumat lokasi yang tepat, kemas kini trafik masa nyata dan panduan pengangkutan awam di bandar-bandar utama.

 iOS  Android

Peta & Panduan Laluan Perjalanan Jepun
Peta, arah dan navigasi.

Ini adalah aplikasi pelancongan semua-dalam-satu untuk pelawat ke Jepun. Ia menyediakan maklumat seperti destinasi pelancongan popular, pilihan pengangkutan dan norma budaya.

 iOS  Android

Uber Eats
Penghantaran makanan.

Uber Eats ialah aplikasi yang popular dan mudah untuk penghantaran makanan apabila melancong ke Tokyo, Jepun, dengan pelbagai pilihan pilihan tempat makan daripada masakan tradisional Jepun hingga antarabangsa yang tersedia untuk penghantaran ke lokasi seseorang.

Lihat Juga :   Kegilaan membeli-belah tahun 2020, saya tidak dapat lupakan

 iOS  Android

Taberogu
Maklumat restoran dan tempahan.

Taberogu – juga dikenali sebagai Gurunavi – ialah aplikasi Jepun yang popular untuk maklumat dan ulasan restoran. Ia menyediakan pangkalan data pilihan tempat makan yang komprehensif dan membolehkan seseorang membuat tempahan dan mencari tawaran istimewa apabila melancong ke Jepun.

 iOS  Android

Ecbo Cloak
Lokasi strorage bagasi.

Bagi pengembara ke Jepun, Ecbo Cloak menawarkan pilihan simpanan bagasi yang berpatutan dan selamat di pelbagai lokasi, seperti stesen kereta api dan hotel, yang membolehkan lebih banyak kemudahan dan fleksibiliti dalam menerokai negara ini.

 iOS  Android

Travel Japan Wi-Fi
Maklumat tempat liputan Wi-Fi.

Apps Travel Japan Wi-Fi menyediakan bantuan penting untuk pengembara di Jepun, menawarkan akses percuma dan mudah ke hotspot Wi-Fi di seluruh negara dan maklumat berguna tentang tarikan tempatan, pengangkutan dan penginapan.

 iOS  Android

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!