Bagaimana “Blogger Ibu” Ini memperolehi hampir $2,000 sebulan daripada blognya

Jenny Weg ialah seorang ibu dan seorang blogger JennyWeg.com yang menggunakan blognya untuk membawa masuk wang tambahan untuk keluarganya. Begini cara dia melakukannya dan anda boleh jadikan panduan untuk membina blog anda sendiri..

Jenny Weg ialah ibu dan blogger baharu di JennyWeg.com yang menggunakan blognya untuk membawa masuk wang tambahan untuk keluarganya. Menguruskan kehidupan sebagai wanita berkerjaya, blogger sambilan dan wrangler kiddie sepenuh masa adalah satu pencapaian yang mengagumkan.

Mari kita lihat cara ibu ini membuat wang dari blog nya, dan bagaimana anda boleh mengikuti petunjuk Jenny untuk membina perniagaan blog yang menguntungkan hasil kerja anda sendiri dalam talian.

Bagaimana Jenny Membuat Wang Blog

Sebagai seorang blogger, Jenny menulis tentang dan berkongsi perkara yang dia suka, seperti keibubapaan, bekerja dari rumah dan cara ibu menjana wang dari blog. Di blognya, dia menyiarkan kemas kini tetap tentang anak perempuannya yang comel, Addison, keluarganya dan pengalamannya sebagai ibu baharu.

Tetapi bagaimanakah ini menjana pendapatan yang bagus untuk Jenny dan keluarganya?

Kejayaan Jenny tidak berlaku secara sekelip mata. Dia telah menulis di blognya selama lebih 18 bulan sebelum dia memutuskan untuk beralih daripada blogger hobi kepada pendekatan yang lebih berorientasikan perniagaan.

Untuk ibu membuat wang dari blog, “anda perlu melayan blog anda seperti perniagaan,” kata Jenny, “muncul, konsisten dengan siaran anda di seluruh platform media sosial anda.” Selepas mengubah pemikirannya, Jenny memberitahu kami, “Selepas saya membuat keputusan untuk monetize blog saya, saya memperoleh dolar pertama saya sebulan kemudian.”

Pada Disember 2017, Jenny memperoleh kira-kira $2,000 daripada blognya sebagai tambahan kepada pendapatan dari pekerjaan sepenuh masa dia dan suaminya, yang sebahagian besarnya datang daripada perkhidmatan virtual assistant. “Saya mendapatkan semua pelanggan saya melalui hubungan yang saya bina daripada blog saya,” katanya kepada kami.

Lihat Juga :   Apple akan menggunakan USB Type-C, bermula dengan iPhone 15

Selain menawarkan perkhidmatan virtual assistant seperti pengurusan media sosial dan penciptaan kandungan, Jenny memperoleh beberapa ratus dolar sebulan dalam hasil ahli gabungan dengan merujuk pembaca kepada produk dan perkhidmatan kegemarannya (affiliate). Walaupun kerja-kerja ini memerlukan masa yang banyak, tetapi hasilnya memberikan pendapatan pasif pada masa yang sama.

Dia menumpukan sebahagian besar masa lapangnya untuk mengembangkan blognya.
Kehidupan sebagai ibu bapa baru boleh menjadi sibuk. Disamping kesibukan pekerjaan sepenuh masa dan perniagaan sampingan.

Hari kerja Jenny bermula pada pukul 5:00 pagi. Dia menghabiskan satu jam bekerja di depan komputer untuk update blognya, diikuti dengan satu jam lagi bekerja untuk pelanggan sebelum menuju ke pekerjaan sepenuh masanya. Pada waktu rehat makan tengah hari, dia kembali melakukannya.

Untuk mengakhiri hari itu, Jenny berkata, “Saya menghabiskan masa 2-3 jam selepas anak perempuan saya tidur untuk bekerja untuk pelanggan saya dan mendaftar masuk ke blog saya sebelum tidur untuk malam sekitar jam 11:00 malam.”

Bagaimana Memulakan Blog Anda Sendiri

Jadi cerita ibu blogger ini telah boleh jadi dapat memberi semangat kepada kita dan bersedia untuk mencipta perniagaan blog kita sendiri. Anda sudah membayangkan peluang yang akan dibuka untuk anda dan keluarga anda. Hanya ada satu masalah. Di mana anda bermula? Dan sudah tentu ianya akan mengambil sedikit masa dan tenaga anda untuk berjaya.

Tentukan apa yang hendak ditulis.

Blogger yang berjaya berkongsi beberapa ciri biasa, salah satunya adalah tumpuan mereka pada satu topik. Bagi Jenny, topik adalah berkaitan dengan kehidupan sebagai seorang ibu. Walau bagaimanapun, itu tidak selalu berlaku:

Lihat Juga :   CryptoTab Browser — Buat Duit Dalam USD Percuma Dengan Browser Ini.

“Niche saya telah berkembang dari semasa ke semasa. Pada mulanya, saya mula menulis blog tentang salah tanggapan tentang pertanian dan juga sedikit DIY semasa kami mengubah suai rumah ladang kami yang berusia 100+ tahun. Kini, sebagai seorang ibu, niche saya menjurus kepada ibu yang tinggal di rumah dan bekerja dari rumah.”

Tempat yang baik untuk bermula apabila membuat keputusan mengenai niche anda ialah melihat di mana kemahiran dan pengalaman anda memenuhi minat anda. Dalam kes Jenny, dia seorang ibu baharu yang bekerja sepenuh masa dan membina perniagaannya secara sampingan. Kandungannya adalah berdasarkan kehidupan sehariannya, yang menjadikannya boleh dikaitkan dengan wanita dalam situasi yang sama.

Membantu menyelesaikan masalah.

Orang ramai menggunakan internet adalah untuk kepentingan diri sendiri. contohnya mencari kandungan hiburan untuk diri, mencari jalan penyelesaian kepada sesuatu persoalan dan masalah.

Dalam kata-kata Jenny, “Blog saya mula berkembang apabila saya berhenti memfokuskan untuk membuat wang, dan sebaliknya bagaimana saya boleh membantu orang lain. Kandungan saya tiba-tiba mempunyai nilai yang lebih, dan saya lebih berpuas hati dalam kerja saya sebagai seorang blogger.”

Sebagai contoh, Jenny mempunyai artikel di tapaknya bertajuk How We Survived 3 Months of Colic. Dia bukan sahaja menerangkan secara terperinci tentang pengalaman keluarganya, tetapi dia juga memberikan petua untuk membantu ibu baru yang lain menangani bayi yang mengalami kolik.

Pandu trafik ke tapak web anda.

Sebagai blogger baharu, mendorong trafik ke tapak web anda adalah kunci untuk mengembangkan platform anda dan membina perniagaan yang menguntungkan. Cara terbaik untuk memandu trafik awal adalah melalui media sosial.

Lihat Juga :   Mozilla Keluarkan Offline Translation Plugin Untuk Web Browser Firefox

Menurut Jenny, 95% trafiknya datang dari Facebook. Walau bagaimanapun, pada 2018, dia memfokuskan pada mengembangkan khalayaknya di Pinterest.

Melabur semula dalam perniagaan anda.

Blogging adalah salah satu idea perniagaan dalam talian kos terendah di luar sana. Walau bagaimanapun, sama seperti mana-mana perniagaan, sedikit pelaburan pendahuluan boleh membantu anda bermula di landasan yang betul.

Mengenai pelaburan awalnya, Jenny memberitahu kami, “Saya membayar pereka bentuk untuk merombak laman web saya, saya melabur dalam banyak kursus latihan, dan kini saya menumpukan pada pelaburan dalam pertumbuhan media sosial, serta mengasah kemahiran saya melalui latihan dan bekerja untuk saya. pelanggan.”

Teruskan menulis blog.

Kecekalan adalah kunci dalam membina perniagaan dalam talian. Kemajuan mungkin kelihatan perlahan pada mulanya, tetapi jangan biarkan itu menghalang anda daripada terus melakukannya.

Kemunculan secara kerap adalah penting untuk kejayaan Jenny dalam memperoleh pengikut setia dan membina kepercayaan dengan pembacanya.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!