Belanja di Snapchat boleh mencuba produk secara maya

Snapchat Dress Up

Snapchat atau Snap memperkenalkan fitur baru bernama Dress Up yang membolehkan pengguna merasakan pengalaman belanja menggunakan AR (Augmented Reality). Ciri baru yang boleh ditemui di bahagian Lens Explorer ini menyediakan proses pencarian pelbagai barangan dan penjual yang menawarkan pengalaman belanja secara AR.

Dalam acara Creator Summit tahunan, syarikat mengumumkan sedang mengeluarkan uji coba AR yang membolehkan pengguna menggunakan kamera mereka untuk mencuba produk yang boleh dipakai, seperti baju dan kacamata secara maya.

Menurut laporan Hypebeast (29/4), salah satu lensa membolehkan pengguna menutupi pakaian dalam tubuh mereka hanya dengan mengingati siluet mereka.

Selain itu, Snap juga meluncurkan peranti lunak baru, termasuk Pengurus Aset 3D dan teknologi Pemprosesan Imej AR. Ini akan membantu penjual dalam aplikasi membuat kontena AR Snap untuk memaparkan butiran produk mereka.

Camera Kit baru untuk belanja AR juga diungkapkan Snap. Ini membolehkan penjual dan jenama untuk menerapkan Shopping Lenses yang disokong katalog ke dalam aplikasi yang mereka miliki dan operasikan. Dengan demikian, pengguna boleh mencuba atau memvisualisasikan produk dengan cara yang lebih interaktif.

Sebagai bahagian daripada pembaharuan, Snap juga mengumumkan Puma sebagai mitra merek global pertama syarikat yang memanfaatkan teknologi tersebut. Dalam kes ini, pelanggan kini boleh mencuba rangkaian kasut Puma secara maya menggunakan Camera Kit.

About Author

Lihat Juga :   WhatsApp Memudahkan Chat Dengan Nombor Baharu

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!