Black Shark 5 dan 5 Pro Kini Di Malaysia: Harga Bermula Dari RM2,299

Black Shark 5 and 5 Pro

 Black Shark secara rasminya telah melancarkan peranti perdana baharunya, Black Shark 5 Pro di Malaysia. Syarikat itu juga telah membawa versi peranti bukan Pro ke pasaran.

Faktor lain yang memisahkan kedua-dua telefon permainan ini ialah kamera mereka. Ini kerana model Pro membawa kamera utama 108MP berbanding kamera utama 64MP pada varian bukan Pro Black Shark 5.

Tambahan pula, Black Shark 5 Pro turut hadir dengan kamera telefoto 5MP lengkap dengan autofokus dan makro manakala varian bukan Pro menerima kamera makro fokus tetap 2MP. Kedua-dua model ini menampilkan kamera ultra-bijak 13MP yang sama bersama kamera swafoto 16MP.

Bercakap mengenai persamaan, kedua-dua peranti Black Shark 5 Series ini telah dilengkapi dengan paparan Full HD+ AMOLED 6.67 inci yang sama. Sebagai telefon permainan, tidak hairanlah untuk melihat paparan pada kedua-dua peranti turut menawarkan kadar penyegaran 144Hz, kadar pensampelan sentuhan 720Hz dan ciri Anggaran Gerakan, Pampasan Gerakan (MEMC).

Mereka juga mempunyai bateri 4650mAh yang sama dan menyokong teknologi Hyper Charge 120W yang membolehkan mereka dicas sepenuhnya dengan hanya 15 minit masa pengecasan.
Dari segi harga, Black Shark 5 dengan 8GB RAM dan storan dalaman 128GB boleh didapati pada harga RM2,299 manakala varian dengan 12GB RAM dan storan dalaman 256GB berharga RM2,699. Bagi mereka yang lebih menggemari Black Shark 5 Pro kelas atas yang didatangkan standard dengan storan dalaman 256GB, varian dengan RAM 12GB berharga RM3,699 dan terdapat juga versi dengan RAM 16GB yang disenaraikan pada harga RM3,999.

Tersedia serta-merta melalui kedai rasmi Black Shark di Lazada dan Shopee, pengguna awal peranti Black Shark 5 Series akan diberikan pelindung skrin kaca terbaja percuma. Selain itu, pelanggan yang membeli model bukan Pro akan menerima fon telinga Black Shark Lucifer T2 dan fon telinga Black Shark Lucifer T4 pelanggan Pro.

Lihat Juga :   WhatsApp memperkenalkan "self-destructing messages" pada tahun 2020

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!