Cara Buat Duit dengan Bermain PUBG setiap hari!

buat duit dengan bermain PUBG

Macam Mana Buat Duit dengan Bermain PUBG

buat duit dengan bermain PUBG

PUBG: Players Unknown’s Battle Ground.

Apakah Anda terbiasa dengan nama PUBG di atas? Siapa yang tidak. Tapi, tahukah Anda, ada banyak hal yang kita boleh lakukan dengan PUBG. Bayangkan, Jika ada beberapa cara yang boleh dilakukan dan mudah untuk menghasilkan wang dari game PUBG.

Bagaimana jika saya bagitahu anda, Ada 6 cara yang anda dapat menghasilkan banyak wang dari permainan ini.. Lucky Gamers!
Mari kita bincang:

 

Cara Buat Duit dengan Bermain PUBG Mobile

 

Selain pengalaman pertempuran yang hebat, Anda dapat dengan mudah memanfaatkan popularitinya untuk menjana pendapatan sampingan. Berikut adalah cara untuk buat duit dengan bermain pubg.

Berikut adalah cara untuk mendapatkan duit dari itu:
 

  • Tournament PUBG Online
  • Menjual Barang Dalam Aplikasi untuk Duit
  • Mainkan PUBG di Lan Event
  • Hasilkan wang dengan Live Streaming
  • Pemasaran Affiliate
  • Menjadi Jurulatih PUBG

 

1. Tournament PUBG Online

buat duit dengan bermain pubg

Ini adalah cara paling mudah untuk buat duit dengan bermain PUBG iaitu dengan menyertai tournament online.
Ada banyak platform tournament online yang ada di internet untuk tujuan ini di antaranya adalah Gamebattles, FACEIT, Toornament, dan GamerzArena.

Kebaikan online tournament ini adalah, Siapa pun dapat join tournament online ini. Satu-satunya syarat untuk  anda join hanya perlu install game di peralatan anda.
 

2. Menjual Barang PUBG dengan Wang Tunai

Saya yakin sebahagian besar dari anda yang telah bermain PUBG tahu apa itu Poin Pertempuran (Battle Points) di PUBG? Ini adalah cara yang sangat baik untuk menghasilkan wang dari PUBG dengan mengumpulkan poin pertempuran  ini atau juga dengan membeli peti.
Anda dapat buat duit dengan bermain pubg dengan menjual barang-barang PUBG ini ke pemain PUBG yang lain. Dan itu satu-satunya alasan bahwa banyak pemain PUBG mengumpulkan barang-barang dan peti berharga sehingga mereka dapat menjualnya dengan harga yang bersesuaian. Anda dapat menjual peti atau barang seperti itu di pelbagai laman web.

Lihat Juga :   Bagaimana Daftar Sebagai Rider ShopeeFood

OPSkins adalah salah satu platform di mana anda boleh gunakan untuk mendapatkan wang tambahan untuk barang-barang PUBG tersebut. OPskins tidak lagi aktif buat masa sekarang ini. Cuba layari beberapa alternative website. 

 

3. Mainkan PUBG di LAN Events

Adakah anda permain PUBG Pro? Jika Anda ingin meningkatkan daya saing ke tingkat selanjutnya, LAN Events adalah tempat yang sesuai untuk Anda. Dalam events seperti ini, pemain dapat bersaing dalam LAN. Anda boleh mencari beberapa laman web yang menganjurkan LAN dan mungkin akan bertemu dengan LAN yang menawarkan hadiah yang hebat.

Berbagai Organisasi termasuk tournament menganjurkan PUBG LAN ini. Jika anda mahu, anda boleh join liga Rasmi Eropa PUBG.

Dan kelebihan bermain di LAN adalah ianya membenarkan mana-mana kumpulan untuk login.

Percayalah, ini adalah cara yang luar biasa dan terbaik untuk buat duit dengan bermain PUBG.
 

4. Streaming Langsung (Live Streaming)

Buat masa ini, PUBG adalah game terkenal, paling banyak dimainkan dan paling banyak ditonton di Twitch dan Youtube menurut statistik dari Newzoo. Dengan memanfaatkan teknologi live streaming, Anda dapat menjadi live streamer di youtube PUBG.
Akan lebih baik jika Anda sudah menjadi pemain PUBG maka anda hanya perlu memulakan saluran youtube anda sendiri. Di mana Anda harus melakukan siaran langsung ketika bermain game PUBG. Anda dapat melakukan ini dengan download OBS software.

Streaming langsung bukan satu-satunya pilihan atau cara untuk membuat video di youtube. Anda juga boleh upload video yang telah direkod. Memang benar tidak mudah menghasilkan wang dengan cara ini. Tetapi jika video Anda menarik dan berjaya menarik ramai penonton, maka anda pasti dapat menghasilkan sejumlah wang yang baik.

Yang perlu anda lakukan adalah mencurahkan usaha dan waktu dengan dedikasi dan kerja keras. CarryMinati adalah salah satu Youtuber besar yang mendapat pendapatan yang tinggi dengan melakukan streaming langsung di youtube.

Lihat Juga :   Bagaimana "Blogger Ibu" Ini memperolehi hampir $2,000 sebulan daripada blognya

 
5. Pemasaran Afiliasi (Affiliate Marketing)

Ini adalah cara terbaik bagi pemain Pro untuk buat duit dengan bermain PUBG. Pro-gamer sering menggunakan gadget canggih saat bermain PUBG karena memiliki pengalaman yang lebih. Pengikut (follower) pemain tersebut mungkin bertanya kepada mereka tentang gadget dan aksesori lain yang mereka gunakan semasa bermain game PUBG.

Jadi, Anda hanya perlu merujuk mereka item-item tersebut dan mendapatkan komisyen duit untuk produk itu. Ini adalah cara yang bagus untuk mendapatkan pasif income melalui pemasaran afiliasi.

Anda hanya perlu mempromosikan barang-barang seperti headphone, game PC, smartphone dari produk-produk lain yang terkemuka dan yang dapat memberi anda komisyen sebanyak 1% hingga 10% untuk setiap penjualan.
 

6. Menjadi Pelatih PUBG

pubg coaching

 

Pemain PUBG yang ingin meningkatkan skill dan tahap permainan mereka, boleh mengupah pelatih PUBG.

Sebagai pelatih PUBG, Anda akan mendapatkan duit/bayaran dengan bergabung dengan mereka tersebut sambil melatih mereka. Tujuan dari pelatih PUBG adalah untuk meningkatkan skill permainan mereka di dalam permainan.

Ini adalah salah satu cara di mana anda dapat menghasilkan sejumlah wang yang baik hanya dengan melatih pemain PUBG baru.

 

Kata-kata terakhir

Saya harap Anda menyukai artikel ini tentang “Cara Buat Duit dengan Bermain PUBG”.

Sekarang, saya ingin mendengar dari Anda:

Cara mana yang paling Anda sukai untuk anda cuba?

Lihat Juga :   Pembayaran Tol Menggunakan Kad Touch ‘n Go Akan Dihentikan Pada 2025

adakah live streaming atau atau tournoment online?

 

Lihat Juga : Macam Mana Streamer Main Game Dan Dapat Duit

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!