Buat Duit Dengan URL Shortener Yang beri Bayaran Tertinggi

macam mana nak buat duit dengan url shortener

Buat Duit Dengan URL Shortener

Bagaimana kita boleh buat duit dengan URL shortener ini.  Dalam dunia blogging dan internet, URL memainkan peranan yang penting. Sama ada anda blogger, pemasar internet, pemilik laman web e-dagang, atau penyedia perkhidmatan dalam talian; anda memerlukan Pemendek URL (URL Shortener) untuk memendekkan URL biasa anda. 

Sebilangan besar URL dalam catatan blog atau pautan produk adalah panjang. Penggunaan kaedah URL panjang seperti itu bukan sahaja kelihatan kurang kemas tetapi juga tidak  mendorong pengguna untuk mengklik URL tersebut ketika mereka menemukannya di rangkaian media sosial. Di sinilah alat Pemendek URL diperlukan.

Pada masa ini, alat Pemendek URL yang paling popular ialah pemendek URL Bitly Google. Tetapi bagaimana jika saya memberitahu anda yang anda boleh menjana pendapatan / duit dalam talian sambil berkongsi URL yang dipendekkan anda sendiri.

Ini bukan perkara tipu, ini adalah betul-betul. Terdapat beberapa Pemendek URL(URL Shortener) dengan bayaran tertinggi yang dapat membantu anda menjana wang dalam talian semasa anda berkongsi URL yang dipendekkan di pelbagai saluran media sosial.

Bagaimana menjana wang menggunakan Pemendek URL?

Tidak ada perbezaan besar antara alat pemendekan URL umum seperti Bitly dan perkhidmatan pemendekan URL yang membayar. Kedua-dua jenis alat ini akan memendekkan URL panjang dengan cara yang serupa dengan perbezaan yang kecil. Hari ini, terdapat pelbagai perkhidmatan pemendekan URL yang akan membayar anda setiap kali pengguna mengklik URL yang dipendekkan.

Hebat. Bukan?

Malah saya terkejut ketika membacanya buat pertama kalinya. Walaupun bayaran yang diberi adalah berbeza antara satu sama lain, tapi apa yang paling penting adalah ianya dapat memberi duit tambahan kepada anda. Tiada salah nye. Siapa nak bagi duit free-free kat kita.

Lihat Juga :   Tik Tok bantu lariskan jualan ‘chicken chop’ Firdaus

Walaupun beberapa perkhidmatan pemendekan URL mempunyai model pembayaran hasil yang berlainan, tetapi banyak yang membayar jumlah klik. Setiap perkhidmatan pemendekan URL menetapkan tahap pembayaran atau penanda aras sehingga anda hanya akan dibayar setelah anda mencapai tahap tersebut.

Sebilangan besar perkhidmatan pemendekan URL ini juga membayar jika ada ada membuat referral juga.

Pemendek URL Pembayaran tertinggi 2 teratas

Terdapat lebih daripada 40 perkhidmatan pemendekan URL yang membayar setiap kali seseorang mengklik URL tersebut. Mencari yang terbaik adalah sangat mencabar. Oleh itu, saya telah membuat senarai 2 Pemendek URL/ URL shortener  dengan bayaran tertinggi untuk pembaca saya.
Saya telah membuat senarai ini dengan mempertimbangkan faktor-faktor seperti kadar CPM, tahap pembayaran, dan bonus rujukan (referral bonus).

Jom saya senarai 2 URL Shortener itu dan bagaimana anda boleh buat duit dengan URL Shortener tersebut

 

shorte.ST

Buat Duit Dengan URL Shortener
Kebolehpercayaan adalah kunci jika anda ingin menggunakan dan menjana wang dari perkhidmatan pemendekan URL dengan berkesan. Shorte.ST memenuhi syarat kerana merupakan salah satu Pemendek URL yang paling dipercayai di luar sana. Shorte.ST juga merupakan salah satu Pemendek URL yang memberi bayaran tertinggi di seluruh web.
Selain menawarkan salah satu kadar pembayaran terbaik, Shorte juga menetapkan had pengeluaran minimum $ 5 untuk PayPal dan WebMoney, sementara menetapkan had pengeluaran pada $ 20 untuk Payoneer. Anda boleh mengeluarkan pendapatan anda pada 10hb bagi setiap bulan secara automatik jika had pembayaran tercapai untuk kaedah pembayaran yang ditetapkan.
Shorte juga membolehkan anda menjana rujukan. Anda boleh memperoleh 20% daripada semua penghasilan yang dibuat oleh rujukan anda dengan Shorte. Jadi, rujukan yang lebih berkualiti dapat membantu anda menjana lebih banyak wang dalam jangka masa panjang.

Statistik Shorte.ST yang menarik:

Lihat Juga :   Melabur Dalam BlueChip Stock Luar Negara dengan Wahed Investment

Bilangan pengguna berdaftar: 1,017,836
Jumlah URL dipendekkan: 1,758,071,729
Jumlah URL yang diklik: 6,679,203
CPM tertinggi: $ 14.04 untuk trafik AS

Kelebihan:
Menawarkan kadar CPM setinggi $ 14.04 untuk (peserta dari USA shj) untuk orang Malaysia kadar CPM adalah $1.83/1000 views
Ambang pembayaran minimum $ 5 untuk PayPal
20% komisen untuk pendapatan rujukan
Statistik masa nyata
Ejen pelanggan yang berdedikasi
Iklan selamat untuk keluarga, berkualiti dan selamat

Kekurangan:
Agak perlahan berbanding dengan perkhidmatan pemendekan URL yang lain

Adf.LY

Buat Duit Dengan URL Shortener

Sekiranya anda mencari perkhidmatan yang boleh dipercayai dan orang dalam industri pemendekan URL, pilihlah Adf.LY. Ini adalah salah satu Pemendek URL dengan bayaran tertinggi di web sekarang. Memandangkan keberadaannya sejak munculnya perkhidmatan pemendekan URL yang membayar, Adf.LY juga lebih dipercayai daripada rakan sebayanya.

Adf.LY menawarkan kadar pembayaran tertinggi $ 22.18 untuk setiap 1000 views Unik Untuk US viewer. Anda dapat menjana banyak wang dengan Adf.LY jika dapat menarik banyak traffik  dari Amerika Syarikat.

Negara produktif lain termasuk UK, Jerman, Kanada, Belgium, Finland, Australia, dan Perancis.
Pengeluaran automatik ditetapkan pada 10hb setiap bulan di platform Adf.LY untuk setiap penerbit dengan had minimum $ 5 untuk PayPal dan $ 20 untuk Payoneer.
Selain menjana wang melalui pautan pendek, anda juga dapat memperoleh melalui rujukan / referraldi platform Adf.LY. Anda akan menerima 20% daripada jumlah pendapatan yang dibuat oleh rujukan anda.
Statistik Adf.LY yang menarik:
Bilangan pengguna berdaftar: 5,373,907
Jumlah URL yang diklik: 1,413,375 klik setiap hari
CPM Tertinggi: $ 22,18 untuk (viewer unik dari US)
CPM Seluruh Dunia: $ 0,25 – $ 2,00
Kelebihan:
Antara muka pengguna yang ringkas dan bersih
Had pembayaran minimum $ 5
Program rujukan berkualiti untuk membantu pendapatan anda meningkat seumur hidup
Proses pendaftaran dan Pemendek URL yang mudah
Pangkalan pengetahuan dan asas sokongan untuk aliran kerja yang mudah
Kekurangan:
Adf.LY dilarang di beberapa negara kerana popularitinya
Memerlukan JavaScript dan Flash yang diaktifkan oleh pengguna agar Adf.LY berfungsi pada penyemak imbas mereka
Kadang-kadang menjengkelkan bagi pengguna dengan iklan interstisial

Leave a Reply

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: