Caj perkongsian kata laluan Netflix untuk Malaysia adalah RM13 sebulan

Nampaknya hari yang ditunggu-tunggu sudah tiba. Kita mungkin sudah lama tertanya-tanya bila Netflix akan mengambil tindakan ke atas perkongsian kata laluan selepas beberapa isu kelewatan. Menurut Netflix, berkongsi akaun anda dengan seseorang yang tidak tinggal bersama anda berharga $7.99/bulan (~RM36). Untuk pasaran Malaysia, secara rasminya ialah RM13/bulan.

Walaupun sesetengah daripada kita mungkin belum menerima e-mel tentang perkara ini, warga AS sepatutnya sudah mendapatnya dan telah dibari guideline tentang cara mengawal akaun mereka, memindahkan profil atau membeli ahli tambahan. Dalam kes Malaysia, ahli tambahan mestilah berumur 18 tahun atau lebih dan mesti beradi di negara yang sama dan dia akan mendapat akaun dan kata laluannya sendiri.

Selain itu, ahli tambahan hanya akan mempunyai satu profil , serta semua kandungan Netflix pada satu peranti pada satu masa. Seperti yang anda lihat dalam tangkapan skrin di atas, anda perlu membayar RM58/bulan jika anda menggunakan pakej standard. Dan itu hanya untuk ahli tambahan sahaja. Bayangkan perlu berkongsi empat lagi ahli yang tinggal di luar rumah anda (jumlahnya RM100).

Sebaliknya, dilaporkan bahawa Netflix menjangkakan sejumlah besar pengguna berhenti melanggan. Walau bagaimanapun, lembaga yakin bahawa peminjam akan mengaktifkan akaun kendiri mereka sendiri dan mengharapkan untuk melihat hasil keseluruhan yang lebih baik.

Dapatkan maklumat terperinci di halaman netflix.

About Author

Lihat Juga :   iPad Air 5 (2022): Semua yang anda perlu ketahui

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *