Cara Menukar dan Menyimpan Fail WEBP ke JPEG

WEBP ke JPEG

Webp adalah file extension yang diperkenalkan oleh Google. Ini adalah format yang berkualiti tinggi dan ukurannya lebih kecil. Google membangunkan format gambar baru ini untuk mengurangkan ukuran gambar tanpa perlu mengorbankan kualiti gambar. Baru-baru ini, banyak laman web menggunakan format gambar webp. Masalahnya adalah bahawa ia tidak dibuka terbuka seperti gambar biasa – misalnya, aplikasi Foto Windows 10. Penyelesaian untuk ini adalah menukar gambar Webp ini menjadi JPG. Artikel ini akan menunjukkan kepada anda beberapa alat terbaik untuk menukar dan menyimpan fail Webp ke JPG.

1. iLoveIMG

iLoveIMG adalah kegemaran saya, dan saya lebih suka laman web ini semasa menukar gambar Webp ke format JPG. Laman web mempunyai kemampuan untuk menukar hampir semua format gambar menjadi JPG, baik itu PNG, GIF, TIF, PSD, SVG, WEBP, atau RAW. Mudah sahaja cara menggunakannya, anda hanya perlu muat naik gambar dan tekan butang “Convert to JPG”.

Laman web iLoveIMG mempunyai antara muka pengguna yang bersih. Ia membolehkan pengguna memuat naik gambar melalui Google Drive atau DropBox dan menukarnya secara percuma. Selain itu, laman web ini juga membenarkan penukaran kumpulan (group converter) tanpa had, dan anda boleh menambahkan watermark pada gambar.

2. FreeConvert

Satu lagi laman web percuma dan mudah digunakan untuk menukar Webp ke JPG adalah FreeConvert. Dengan bantuan laman web ini, anda boleh menukar Webp ke JPG dan format lain, termasuk SVG, BMP, GIF, PNG, dll.

Laman web FreeConvert memberi anda akses ke tetapan tambahan untuk mengubah ukuran gambar output dan warna latar belakang. Anda juga boleh memilih untuk memampatkan gambar (zip). Terutama, laman web ini juga melakukan penukaran kumpulan. Untuk pengguna percuma, terdapat had saiz fail maksimum hingga 1GB.

Lihat Juga :   Macam Mana Nak Jadi FoodPanda Rider

3. Tinyimg

Tinyimg adalah laman web lain untuk menukar fail Webp anda ke dalam format JPG. Ia melakukan tugas menukar Webp menjadi Jpg dengan cepat. Anda boleh memuat naik dan menukar 10 gambar pada masa yang sama. Saiz fail maksimum yang dibenarkan masing-masing adalah 3MB.

Yang perlu anda lakukan ialah memuat naik gambar , dan secara automatik akan memuat naik, memproses, dan menukar ke format JPG. Setelah penukaran selesai, tekan butang “DOWNLOAD ALL” di bahagian bawah untuk memuat turun semua fail sekaligus.

4. Aconvert

Laman web popular lain yang membolehkan penukaran kumpulan fail Webp ke format Jpg adalah Aconvert. Anda boleh memuat naik seberapa banyak fail yang anda mahukan dalam satu sesi dan mendapatkan hasil yang diinginkan dalam format JPG. Proses penukaran agak pantas. Walau bagaimanapun, ada satu kelemahan. Anda tidak dapat memuat turun semua fail sekaligus dan perlu memuat turun setiap fail secara manual satu persatu.

Terdapat beberapa tetapan yang boleh anda ubah dan mainkan sebelum anda memulakan penukaran. Anda boleh menetapkan format sasaran dan mengubah ukuran gambar. Setelah anda berpuas hati dengan tetapannya, tekan “Convert Now!”.

5. OnlineImageTool

OnlineImageTool adalah penyelesaian dalam talian yang direka dengan baik untuk menukar gambar Webp ke JPG. Tidak ada batasan untuk menggunakan laman web ini. Anda boleh memuat naik dan menukar seberapa banyak fail yang anda mahu ke JPG. OnlineImageTool dilengkapi dengan sokongan drag-and-drop.

Satu ciri baik dari laman web ini ialah membolehkan anda melihat mampatan kualiti gambar secara real time melalui slaid. Anda boleh memuat turun semua gambar yang ditukar sekaligus dalam fail zip, sehingga menjimatkan banyak masa. Proses penukaran juga cukup pantas dan pantas.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!