Ciri baharu Truecaller boleh mengenal pasti panggilan spam di WhatsApp

Truecaller tidak lama lagi akan menyokong panggilan daripada apps pihak ketiga pada telefon, termasuk WhatsApp. Sebelum ini, aplikasi ini hanya boleh mengenal pasti panggilan tanpa nama daripada panggilan telefon. Tetapi kerana orang ramai kini beralih kepada aplikasi pemesejan, Truecaller akhirnya memutuskan untuk mengikuti perkembangan zaman.

Melaporkan daripada Neowin (9/5), Ketua Pegawai Eksekutif Truecaller Alan Mamedi memberitahu Reuters bahawa ciri itu kini dalam ujian beta dan akan dilancarkan secara global bulan ini. Beliau berkata ia adalah trend yang agak baharu bagi telemarketer untuk menghubungi orang ramai melalui aplikasi seperti WhatsApp.

Truecaller sendiri pada masa ini mempunyai 350 juta pengguna di seluruh dunia. India dikatakan pasaran terbesar untuk aplikasi dengan 250 juta pengguna. Angka-angka ini mungkin meningkat pada 2024 kerana syarikat itu mendedahkan peningkatan sebanyak 100 juta pemasangan pada tahun lepas.

Malangnya, Truecaller tidak memberikan tarikh khusus bila ciri baharu itu akan tersedia, cuma ciri itu akan tiba pada bulan ini.

Perkhidmatan yang ditawarkan oleh Truecaller sangat berguna, terutamanya dalam membantu pengguna baharu yang baru belajar menggunakan teknologi digital, yang biasanya lebih terdedah kepada penipuan panggilan telefon.

Aplikasi Truecaller tersedia pada platform Android dan iOS. Perlu diingat bahawa apps ini disertakan dalam pembelian apps, jadi terdapat beberapa ciri eksklusif yang hanya boleh digunakan apabila membelinya secara langganan.

Manakala untuk versi percuma. Anda akan sering ditawarkan beberapa iklan. Walaupun begitu, versi percuma juga boleh mengecam nombor yang tidak dikenali dan menyekatnya.

About Author

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *

error: Content is protected !!